Druskos oru prisotinta patalpa teigiamai veikia žmogaus organizmą ir gali jį pagydyti. Įrengti druskų kambariai yra sukurti pagal natūralias druskų kasyklas: tiek sienos, tiek grindys yra padengiamos valgomosios druskos luitais. Seanso metu jame yra purškiamas sausas druskos aerozolis. Būti jame reikia nusirengus iki apatinių drabužių ir apsidengus specialiu užklotu bei avint šlepetes.

Pasak medikų, apsilankymas druskų kambariuose gali būti naudingas kvėpavimo takams, odai.

Keli jų teikiami privalumai žmogaus organizmui:

Naudinga odai. Druskos daleles nusėda ant žmogaus odos ir padeda jai. Tai tinkama tiems, kuriuos kamuoja alerginiai bėrimai, spuogai, odos pleiskanojimas. Būtina paminėti, kad padeda pagydyti ir odos ligas: žvynelinę ar riebiąją siebarėją. Purškiama susmulkinta druska taip pat lėtina odos senėjimą.

Padeda pasveikti tiems, kurie serga alerginėmis lėtinėmis kvėpavimo takų ligomis. Druskos dalelėmis prisodintas oras giliai patenka į žmogaus kvėpiavimo takus, pradeda valytis bronchai, tampa lengviau atsikosėti.

Tinka sergantiems astma. Druskų kambariai ypač tinkami alergiškiems žmonėms, kurie, atvykę į tokius seansus gali būti ramūs: juose tikrai nebus žiedadulkių ar dulkių erkių. Dėl kvėpavimo susmulkintos druskos dalelėmis ir grynu oru astmos priepuoliai visiškai išnykti išnykti.

Atpalaiduoja ir ramina. Seanso metu kambaryje groja raminanti, gamtos garsų, vandens muzika, kuri ramina nervų sistemą. Druskos kambariuose niekada nepamatysite ryškaus apšvietimo. Jie įrengti taip, kad žmogus galėtų nurimti, pailsėti, neretai žmogus ir užmiega, pasnaudžia.

Tinka vaikams. Į druskų kambarius galima eiti su vaikais nuo dviejų metų. Mažamečiams patartina būti apie pusvalandį, vyresniems - 45 minutes. Smulkintos druskos prisotintas oras padeda vaikams, kurie dažnai serga, stiprina imunitetą.
Druskų kambarys

Tiesa, pasak gydytojų, neturėdami galimybės apsilankyti druskos kambariuose, vertėtų atsiminti, kad yra būdas, kuris padeda tiek vaikams, tiek suaugusiems gydyti peršalimą ar kitas kvėpavimo takų ligas. Kaip žinome, pėdose yra daug taškų, kurie veikia plaučių ir bronchų darbą. Į vonelę pripilkite karšto vandens ir į jį įberkite rupią, tamsią druską. Kojas mirkykite 15-20 minučių, patartina daryti kas vakarą, kol sergate.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)