Lenktynininkas Vaidotas Paškevičius turi tris visureigius: „Nissan Terrano“ ir „Land Rover Defender“ skirti varžyboms, o „Mercedes-Benz ML“ – kasdieniam važinėjimui. Padangų lydere pašnekovas vadina „Michelin“ produktus. Pasak vyro, šios firmos padangos yra geriausios tiek ralio, tiek sunkvežimio vairuotojams, o pats V. Paškevičius renkasi „BF Goodrich“ padangas.

Vyras pasakojo, kad visureigiams skirtų padangų kainos įvairios: nuo 100 – 150 eurų už vieną. Sporto varžyboms skirtų visureigių – nuo 200 iki 300 eurų už padangą. Tiesa, vairuotojas minėjo, kad gerų padangų alternatyva yra restauruotos padangos.

„Restauruotos padangos kaina yra 100 eurų, jos pasižymi gero protektoriaus tipu, kuris tinkamas tiems, kurie leidžiasi į kelionę po miškus, vairuoja ant žvyro, pavyzdžiui į sodybą ar kitur“, – pasakojo V. Paškevičius.

Kalbėdamas apie protektorius, vyras rekomendavo „All Terrain“ tipą tiems visureigių savininkams, kurie automobilį naudoja ištisą savaitę: penkias darbo dienas juo važinėja miesto keliais, savaitgaliais – užmiesčio.

Pašnekovas patarė: „All Terrain“ tipo padangos yra universalios, tinkamos visur, svarbu tai, kad jos nėra triukšmingos.

„Jei rinksitės „Mud Terrain“, suprantama, atsiras padangų triukšmingumas, nes jos skirtos važiavimui miške, statybose“, – patarė V. Paškevičius.

Vyras pridūrė: pirmiausia reikėtų įvertinti ir apsispręsti, kokiais kelias bus važinėjama visureigiu. Taupumo sumetimais, vyras rekomendavo „BF Goodrich All Terrain“, kurios yra universalios ir tinkamos visiems keliams.

Padangos – saugumo garantas

Visureigių lenktynių organizatoriui Gediminui Grigaičiui visureigis yra darbo įrankis. Jau kurį laiką vyras vairuoja „Land Rover Discovery“ ir renkasi tokias padangas, kurios skirtos važiavimui ne asfalto, bet žvyro danga.

„Kadangi organizuoju varžybas, joms skirtų visureigių padangos yra aukštesnės, man svarbus kuo geresnis pravažumas. Tokios padangos yra pakankamai brangios, viena jų atsieina apie 174 eurus“, – DELFI pasakojo G. Grigaitis.

Pašnekovas minėjo kad padangas keičia ne pagal ridą, bet pagal jų nusidėvėjimą. G. Grigaitis pastebėjo, kad kai kurie žmonės linkę pataupyti padangoms. Toks elgesys, pasak vyro, nėra teisingas.

„Gali būti paprastesnis automobilis, tačiau padangas reikia rinktis tik geras. Jeigu padangos prastos, kintant kelio dangai, keičiasi sukibimas, apskritai, padangų funkcija yra svarbus saugumo garantas“, – teigė visureigių lenktynių organizatorius.

Didmiesčio vairuotojai netaupo

Kompanijos „Melga“ prekybos direktoriaus Pauliaus Samėno teigimu, yra dvi visureigių vairuotojų kategorijos: lenktynininkai ir tie, kurie visureigį eksploatuoja kasdien. Ralio lenktynininkai renkasi brangesnes padangas, pavyzdžiui „BF Goodrich“, „General“ produktus. Kiti, važinėjantys mieste ar užmiesčio keliais perka kiniškas, azijietiškas padangas.

„Melga“ atstovas informavo, kad „All Terrain“ padangos yra didesnio pravažumo, skirtos tiek asfalto, tiek žvyro keliams. Su tokiomis patogu eksploatuoti automobilį tiek mieste, tiek užmiestyje.
Pasak P. Samėno, „Mud Terrain“ yra važiavimui purve skirtos padangos ir jas renkasi tie, kurie dalyvauja lenktynėse.

„Tokios padangos pasižymi geru sukibimu, tačiau mieste tai nėra patogus“, – teigė vyras.

P. Samėnas pastebėjo, kad didmiesčių gyventojai linkę pirkti brangesnes padangas, kurių vieneto kaina yra nuo 150 eurų. Pigesnes įsigyja užmiesčio gyventojai, jų vieneto kaina – nuo 100 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)