Floristė ir gėlių kambario „Si.Mona“ savininkė Simona Vaškytė sutiko DELFI skaitytojams parodyti, kaip galima patiems be daug vargo pasigaminti Velykinį vainiką. Anot jos, tai originali ir jauki dekoracija. Sužinoti, kaip pasigaminti Velykinį vainiką, galite peržiūrėję vaizdo įrašą.

Jums reikės:

  • Lanksčių šakų (tinka sedulos, vinvyčių, aviečių, karklo bei berželių šakos)
  • Natūralios spalvos vielos
  • Džiovintų gėlių
  • Karštų klijų arba lipalo
  • Žnyplių

Keli pastebėjimai:

Džiovinti augalai, šienas, šakos, samanos, anot S. Vaškytės, yra medžiagos, kurios labai tinka „Kiti ir dirbtinius augalus naudoja, bet aš tai nepatariu. Manau, kad reikia imti viską, ką duoda gamta. Tai gali būti netgi kriauklės, jei jos kažkam simbolizuoja atgimimą. Kitam gal viržiai, kurie miške jau padžiuvę, bet išlaikę savo formas“, – pataria floristė.

Anot jos, šiais metais ypač madingos džiovintos gėlės. „Dabar japonų floristai dėl jų eina iš proto. Man mados tendencijas diktuoja būtent jie“, – sako S. Vaškytė.

Velykinių vainikų idėjos

Gėles susidžiovinti, pasak S. Vaškytės, nėra sudėtinga. „Tikrai nėra kažkokių taisyklių, kaip taisyklingai susidžiovinti gėles. Kai matote, kad puokštė vazoje sudžiūva, išpilkite vandenį. Kaip puokštė yra vazoje, taip ją ir palikite, kol ji pilnai sudžius.

Tada ją išsiardote, atsargiai sudedate į dėžutes. Tik nedėkite į plastmasines dėžutės, geriau, kad augaliukai kvėpuotų. Plastmasinėse dėžutėse augalai supelija. Aš viską džiovinu vazose. Džiovinant būtų gerai, kad augalas negautų tiesioginės saulės, nes jei gaus tiesioginės saulės – praras spalvą. Dar vienas variantas: kai pradeda džiūti augalai, surišate juos į mažas puokšteles ir pakabinate kotukais į viršų“, – patarimais dalinasi floristė.

Šių metų spalva – šviesiai violetinė. Būtent tokios spalvos džiovintomis gėlėmis vainiką puošia S. Vaškytė. Tačiau floristė teigia, kad nereikia apsiriboti tik violetine spalva ir ragina žmones ekspermentuoti. „Galima orientuotis į pavasario spalvas, į ryškumą šiek tiek. Bet svarbu, kad spalvos būtų derinamos tarpusavyje. Gražiausia, kai pasirenkate kažkokią ryškesnę spalvą. Stenkitės, kad akcentas būtų vienas“, – pataria S. Vaškytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)