Vilniaus rajono Zujūnų gyvenvietėje vienas pirmųjų įkliuvo jaunuolis einantis namo. Jis dėl tokios pareigūnų iniciatyvos buvo labai nepatenkintas. Jis tikino žinojęs, jog kelią galima pasišviesti telefone esančiu žibintuvėliu, bet šį kartą to padaryti negalėjo. Vaikinas pasakojo, kad iki šiol neturėjo jokių susidūrimų su policija, o už tokį pažeidimą gauti baudą yra nesąmonė.

Nuo Zujūnų važiuojant link Pilaitės mikrorajono pastebėtas kelkraščiu svirduliuojantis vyriškis. Jis pokalbio telefonu nenorėjo baigti, net priėjus pareigūnams. Vyriškis tikino, kad jis dar tik neseniai atsikraustė į Lietuvą iš Ukrainos ir apskritai nelabai suprato, už ką yra baudžiamas.

Vėliau Zujūnuose įkliuvo ir dvi draugės, vedinos šunimi. Jos neturėjo jokių asmens dokumentų ir pasakojo, kad kaip tik dabar eina į degalinę pirkti atšvaitų. Pareigūnams neliko nieko kito, tik patikėti šia merginų istorija.

Apskritai, tenka pripažinti, kad šiuo metų laiku be šviesą atspindinčių priemonių tamsiuoju paros metu gatvėje ir kelyje yra itin pavojinga. Žmogus iš tiesų tampa nematomu vaiduokliu“.

Policija primena, kad Kelių eismo taisyklių reikalavimai pėstiesiems, dviratininkams ir vadeliotojams segėti atšvaitus, dėvėti liemenes arba drabužius su šviesą atspindinčiais elementais yra ne rekomenduojamojo pobūdžio, bet privalomi. Reikėtų nepamiršti, kad atšvaitai prie drabužių turi būti prisegti kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje.

Policija prašo tėvų ar globėjų nepamiršti pasirūpinti, kad jų nepilnamečiai vaikai turėtų ir segėtų atšvaitus ar dėvėtų drabužius su šviesą atspindinčiais elementais.

Kelių eismo taisyklėse pėstiesiems, vadeliotojams, dviračių vairuotojams nustatytų elgesio tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui reikalavimų nesilaikymas – užtraukia baudą nuo dvidešimt trijų iki keturiasdešimties eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)