Nors dažna namų šeimininkė suka galvą, kaip kasmet vis kitaip paruoša silke nustebinti namiškius, dirbantiems ir nenorintiems daug laiko sugaišti virtuvėje taip pat yra išeitis – nepersistengti, bet paruošti ne mažiau skanią silkę.

Silkė su svogūnais ir citrina

Jums reikės: 2-4 silpnai sūdytų silkių filė, svogūno, gabalėlio sviesto, salotų lapų, juodųjų alyvuogių, mėgstamų prieskonių, citrinos (papuošimui).

Paruošimas: Supjaustykite silkę vidutinio dydžio gabalėliais. Lėkštę papuoškite salotų lapais ir ant jų sudėkite paruoštą silkę. Svogūnus supjaustykite žiedo forma, apkepkite svieste ir apdėkite silkę. Šventinį patiekalą pagardinkite pusiau supjaustytomis juodosiomis alyvuogėmis. Silkės gabalėlius papuoškite citrina.

Silkė su grybais

Jums reikės: 2-4 silkių filė, 1-2 svogūnų, 10 džiovintų baravykų, gabalėlio sviesto.

Paruošimas: Silkių filė supjaustykite norimo dydžio gabaliukais ir sudėkite į indą, kuriame patieksite ant stalo. Džiovintus grybus išvirkite šiek tiek sūdytame vandenyje, supjaustykite pailgais plonais gabalėliais ir kartu su kubeliais supjaustytais svogūnais pakepkite svieste. Atvėsus užpilkite ant supjaustytos silkės.

Silkė su bazilikais

Jums reikės: silkių filė, šviežių bazilikų, 1 kiaušinio, 6 vyšninių pomidoriukų, citrinos, druskos, pipirų, natūralaus jogurto.

Paruošimas: Kiaušinį kietai išvirkite, susmulkinkite, pomidorus supjaustykite į keturias dalis. Į du šaukštus jogurto įlašinkite apie du arbatinius šaukštelius citrinų sulčių, įberkite pipiriukų, druskos ir užpilą sumaišykite su pomidorais bei kiaušiniu. Pagardinkite šviežiais svogūnų laiškais ir kokiomis nors žolelėmis ar jų mišiniu. Puikiai tiktų Provanso žolelės. Bazilikų lapelius smulkiai sukapokite arba susmulkinkite elektriniu smulkintuvu. Silkę supjaustykite gabalėliais ir užpilkite mišiniu arba sumaišykite visus produktus – bus puikios silkių salotos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)