Pirminiais duomenimis, įvyko 80 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės. Neblaivūs vairuotojai dalyvavo 5 įvykiuose: sužeisti 9 žmonės (5 keleiviai, 4 vairuotojai).

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 6 eismo įvykiais daugiau, žmonių žuvo tiek pat – 3, sužeista 13 daugiau.

Per savaitę policijos pareigūnai pradėjo, pirminiais duomenimis, 97 ikiteisminius tyrimus dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

Šiais metais (iki spalio 27 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 153 žmonės, t. y. 7, arba 4,8 proc., daugiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį.

Savaitės eismo įvykiai:

Spalio 21 d., šeštadienį, apie 1.55 val. nakties, Raseinių rajone, kelio Vilnius-Kaunas-Klaipėda 172 km, automobilis „Subaru Tribeca“, vairuojamas A. B. (gim. 1984 m.), kliudė ta pačia kryptimi važiavusį „Renault Master“, kurį vairavo R. K. (gim. 1980 m.).

Per susidūrimą „Subaru“ nuvažiavo nuo kelio ir apvirto, vairuotojas žuvo. Neišgyveno ir kartu važiavęs spanielis. Pasak liudytojų, „Subaru“ greitis buvo didžiulis. Kliudęs mikroautobusą „Subaru“ nulėkė nuo kelio ir per lauką vartydamasis ridenosi kelis šimtus metrų.

Spalio 22 d., sekmadienį, kelyje Šilutė-Klaipėda, ties Dumpiais, vairuotojas sumaitojo savo transporto priemonę. Dėl kelio banguotumo, greičio ir prastų amortizatorių nesuvaldytas automobilis nuskriejo nuo kelio, ir vertėsi kelis kartus. Vairuotojas be sąmonės išvežtas į ligoninę.

Spalio 23 d., pirmadienį, apie 14 val., Vilniaus pakraštyje susidūrė „Toyota Prius“ ir visureigis „Suzuki Grand Vitara“. Avarija įvyko nuo Eišiškių pl. važiuojant Salininkų link. Nukentėjo vienas vairuotojas ir jo pustrečių metų vaikas. Abu išvežti į ligoninę. Pirminiais duomenimis, sužalojimai nėra sunkūs.

Spalio 23 d., pirmadienį, apie 22.20 val., Vilkaviškio r., kelio Vilkaviškis-Gražiškiai devintame kilometre, automobilis „Opel Vectra“, vairuojamas 24 metų vaikino D. P., nuvažiavo nuo kelio ir trenkėsi į medį. Ir vairuotojas, ir keleivis buvo prispausti, juos vadavo ugniagesiai. Vairuotojas žuvo. Kartu važiavęs R. B. (gim. 1973 m.) sužalotas, jis dėl galvos smegenų sukrėtimo paguldytas į ligoninę.

Spalio 25 d., trečiadienį, apie 8.50 val., Vilniuje, Antakalnio ir Šilo gatvių sankryžoje, susidūrė keturi automobiliai: „Nissan“, BMW, „Opel“ ir „Mazda“. Dėl šios avarijos Antakalnio g. susidarė didžiulė spūstis. Greitoji pagalba į ligoninę išvežė „Opel“ keleivę - ją stipriai užgavo išsiskleidusi saugos pagalvė. Vairuotojai nesutarė, kas kaltas dėl avarijos. Šioje sankryžoje automobilių susidūrimai itin dažni.

Spalio 25 d., trečiadienį, 13.26 val., Vilniuje, Liepkalnio gatvėje susidūrė „eTransport“ automobilis „Toyota“ ir mažas sunkvežimis „MAN“. Nestipriai nukentėjo lengvuoju automobiliu važiavusi moteris. Ji skundžiasi krutinės skausmais.

Spalio 25 d., trečiadienį, apie 21 val., Kaune, Ateities plente, automobilis „Mercedes-Benz E220“ su vokiškais numeriais, vairuojamas 40-mečio Kirgizijos piliečio, nepakluso policijos pareigūnų reikalavimui sustoti.

Dideliu greičiu bandydamas pasprukti (gaudynės tęsėsi maždaug 10 minučių), nuvažiavo nuo kelio, trenkėsi į kelio atitvarus, po to į betoninį kelio apšvietimo stulpą, nulauždamas jį ir, galiausiai, susidūrė su tarnybiniu policijos automobiliu „Škoda Yeti“.

Eismo įvykio metu nukentėjo policijos automobilyje važiavę pareigūnai, dėl patirtų sužalojimų jie gydomi ambulatoriškai. Pirminiais duomenimis, eismo įvykį sukėlęs vairuotojas buvo neblaivus, tačiau atsisakius pasitikrinti girtumą, vyras buvo pristatytas į medicinos įstaigą.

Spalio 26 d., ketvirtadienį, apie 12 val., Raseiniuose, Vaižganto ir Stonų gatvių sankryžoje susidūrė automobiliai „Audi A6“ ir „Volkswagen Sharan“. Vienas jų po smūgio atsidūrė upelyje apvirtęs ant stogo. Abu vairuotojai išvežti į ligoninę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)