Per savaitę 5 neblaivūs vairuotojai

Sužeista 90 žmonių, tarp jų – 21 nepilnametis (10 iš jų – pėstieji). Daugiausia įvykiuose nukentėjo vairuotojų ir pėsčiųjų – po 28, taip pat 27 keleiviai ir 7 dviračių vairuotojai. Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 5 eismo įvykiuose (sužeisti 6 žmonės). Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 14 eismo įvykių daugiau, žmonių žuvo 3 mažiau, sužeista 8 daugiau. Šiais metais (iki spalio 21 d.) mūsų šalyje eismo įvykiuose, pirminiais duomenimis, žuvo 145 žmonės, t. y. 28 (arba 16,2 proc.) mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Tarp žuvusiųjų – 111 vyrų. Daugiausia žuvo vairuotojų – 57 ir pėsčiųjų – 46 (iš jų 31 žuvo tamsiuoju paros metu).

Girtas vairuotojas apgadino tris automobilius

Savaitgalis prasidėjęs pokštais. Penktadienio vakarą Vilniuje, S. Žukausko g., girtas vyras neteko ir vairuotojo pažymėjimo, ir automobilio net neišvažiavęs iš daugiabučio namo kiemo.

S. Žukausko g. 18-to namo gyventojai vakare pamatė, kad visiškai girtas kaimynas sėdo į „Volvo S80“ ir susiruošė kažkur važiuoti. Tačiau toli nenuvažiavo - vienas iš gyventojų savo automobiliu užtvėrė jam kelią ir iškvietė policiją. Girtas vairuotojas liko sėdėti automobilyje. Atvykus policininkams, jis dar ilgai sėdėjo užsidaręs mašinoje. Galų gale jis pakluso pareigūnams ir išlipo iš automobilio. Vairuotojui nustatytas sunkus girtumas - 2,9 prom. Pareigūnai atėmė jo vairuotojo pažymėjimą, surašė protokolą. Po to vairuotojas nuėjo namo. O maždaug po pusvalandžio, apie 20.50 val., į balkoną išėjusi pora pamatė, kad kaimynas jau vėl važiuoja. Nedaug pavažiavęs atsitrenkė į kieme stovintį automobilį, tada ėmė važiuoti atbulas ir apgadino dar dvi mašinas.

Apgadinti du „Opel“ („Astra“ ir „Meriva“) bei „Honda“ automobiliai. Tai pamatęs vyras išbėgo į kiemą, iš girto vairuotojo atėmė automobilio raktą ir iškvietė policiją.

Dar iki patrulių atvykimo vairuotojas nuėjo namo (pasišalinimas iš eismo įvykio vietos). Atvažiavus pareigūnams jis su jais bendrauti nepanoro, iš buto neišėjo. Tačiau išėjo į balkoną ir šūkavo: „Kaimynas pavogė raktus! Tuoj atvažiuos blaivus draugas ir pastatys automobilį! Jei paliesite mašiną, turėsite problemų!“. Kadangi jis antrą kartą sėdo prie vairo girtas, gresia automobilio konfiskavimas. Todėl „Volvo“ išgabentas į saugomą aikštelę. Išvežant automobilį pareigūnai patikrino, kas yra bagažinėje. Joje buvo keletas degtinės butelių (vienas tuščias).

Pilietis pranešė apie nesaugų vairavimą

Penktadienio vakarą Vilniaus policijos patruliai gavo nurodymą sustabdyti baltą „Kia“, nes pareigūnams paskambinęs žmogus pranešė, jog to automobilio vairuotojas neblaivus.
Kelių policijos patruliai minėtą automobilį apie 22 val. sustabdė Laisvės pr., ties prekybos centru „Mada“. Paaiškėjo, kad vairuotojas tikrai girtas - 1,68 prom. Be to, jis neturi vairuotojo pažymėjimo ir yra nepilnametis. 17-metis Pilaitės gyventojas pareigūnams tvirtino, kad automobilį, kurio dokumentų jis neturėjo, pasiskolinęs iš 16-mečio draugo. Kadangi vaikinas neturi teisės vairuoti, bet vairavo neblaivus, įstatymai numato automobilio konfiskavimą, nesvarbu, kad tai nėra vairuotojo nuosavybė.

Sužalojo nepilnametę

Šeštadienio vakarą, apie 20.15 val., kelyje Aukštadvaris-Jieznas-Alytus-Merkinė, R. Ž. (gim. 1994 m.), būdamas neblaivus (2,42 prom.), vairavo nuomojamą automobilį „Mitsubishi“, jo nesuvaldė ir nuvažiavo nuo kelio į griovį.

Automobiliu važiavo alytiškė G. B. (gim. 2002 m.), kuri po eismo įvykio buvo pristatyta į ligoninės vaikų priėmimo skyrių. Nustatyta dešinio skruosto žaizda, po apžiūros išleista į namus.

Kėdainių rajone sekmadienio vakarą žuvo automobilio nesuvaldęs vyras. Po tragedijos paaiškėjo, kad žuvęs žmogus iš viso neturėjo sėsti prie automobilio vairo.

Spalio 16 d. 20 val. 53 min. Kėdainiuose, Šėtos g., automobilis „VW Passat“, vairuojamas neturinčio teisės vairuoti vyro (g. 1966 m.), išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su priešpriešiais važiavusiu automobiliu BMW, kurį vairavo jaunuolis (g. 1993 m.). Eismo įvykio metu žuvo automobilio „VW Passat“ vairuotojas bei sužalotas automobilio BMW keleivis (g. 1992 m.), kuris gydomas ambulatoriškai.

Tarp pažeidėjų ir girtas teisėjas

Druskininkuose dviratininkas, važiavęs per pėsčiųjų perėją, buvo partrenktas automobilio.

Spalio 17 d. apie 9 val. 45 min. Druskininkuose, moteris (g. 1982 m.) vairuodama automobilį „Renault Laguna“, sukdama iš pagrindinio kelio į šalutinį (t. y. iš Veisiejų g. į Sveikatos g.), partrenkė pėsčiųjų perėja važiuojantį dviratininką (g. 1942 m.), kuris dėl sužalojimų paguldytas į ligoninę.

Vilniuje trečiadienio vakarą policijos pareigūnai skubėjo į avariją. Pranešta, kad vienas vairuotojas neblaivus. Paaiškėjo, kad automobilį vairavo teisėjas. Ir ne bet kuris, o maždaug prieš mėnesį jau girtas prie vairo matytas Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Valerijus Paškevičius.

Gana judrioje Šilo ir Viršupio gatvių sankryžoje 17.40 val. susidūrė automobiliai „VW Touran“ ir „Mazda“. Dėl avarijos netrukus susidarė nemenkos spūstys. „VW Touran“ vairuotojas važiavo Šilo gatve. Kai į jį iš Viršupio gatvės įvairavo automobilis „Mazda“, „VW Touran“ vairuotojas suabejojo, ar avarijos kaltininkas blaivus. Tuomet ir paaiškėjo, kad prie vairo sėdėjo neseniai atsakomybės už vairavimą išgėrus išvengęs teisėjas V. Paškevičius. Atvykę policijos pareigūnai paprašė vyro pasitikrinti alkoholio matuokliu. Nustatytas 1,04 prom. girtumas.

„Man labai gėda“, - DELFI sakė teisėjas. V. Paškevičius tikino, kad gėręs net ne dieną.
Pasakojo, kad ilgai užsisėdėjo iš vakaro, tačiau per daug neatviravo, kur ir su kuo. Savo kaltę dėl avarijos Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas pripažino iškart. Vairuoti, savaime suprantama, teisėsaugos pareigūnai V. Paškevičiui nebeleido, tad jis pasikvietė bičiulį į pagalbą. Atvykus draugui paaiškėjo, kad V. Paškevičius automobilyje buvo ne vienas. „Mazda“ bagažinėje su juo keliavo vilkšunis. V. Paškevičius pirmą kartą neblaivus įkliuvo rugsėjo 25 d. Tuomet dienos metu prie vairo sėdusiam teisėjui nustatytas 1,86 prom. girtumas. Jis buvo patikrintas Naujojoje Vilnioje esančioje Linksmojoje gatvėje.

Nelaimingo atsitikimo sūkuryje - italai

Tokios viešnagės Lietuvoje į Vilnių atvykę užsieniečiai ilgai nepamirš. Iš Italijos atvykę vyrai prie pat oro uosto sėdo į taksi. Iki viešbučio jie nenuvažiavo. Pakeliui pateko į avariją. Po avarijos vienam italų pasidarė silpna, tad buvo iškviesti medikai. Į įvykio vietą teko skubėti ir ugniagesiams.

Avarija trečiadienio vakarą įvyko Švitrigailos gatvėje. Taksi vairuotojas sakė, kad važiuodamas nuo oro uosto pusės iš Švitrigailos gatvės jis norėjo pasukti į kairę (į A. Vivulskio gatvę), kai susidūrė su „Volvo“ automobiliu, kuris važiavo nuo centro pusės tiesiai. Anot užsieniečius vežusio taksi vairuotojo, „Volvo“ važiavo viešajam transportui skirta eismo juosta. Be to, jau mirksėjo žalias šviesoforo signalas, tad taksi vairuotojas turėjo užbaigti manevrą, kad neliktų sankryžoje užsidegus draudžiamam šviesoforo signalui.

Per avariją abu automobiliai gerokai apdaužyti. Vienas keleivių susitrenkė galvą, jis buvo trumpam praradęs sąmonę. Atskubėję medikai apžiūrėjo visus avarijos dalyvius, tačiau italas ne itin norėjo vykti į ligoninę. Tuomet medikai ir policijos pareigūnai užsieniečiui paaiškino, kad jei pasijus prasčiau, gali kreiptis į medikus kitą dieną. Iš vieno automobilių po avarijos ėmė kilti garai, baimintasi, kad nekiltų gaisro pavojus, tad buvo iškviesti ugniagesiai. Atvykę gelbėtojai patikrino automobilį ir atjungė akumuliatorių.

Nukentėjo pėstysis

Ketvirtadienį apie 15-tą valandą policija ir medikai skubėjo į Kareivių g. prie Valakampių tilto. Pranešta, kad partrenktas berniukas nejuda.

Berniuką partrenkęs vairuotojas pats iškvietė pagalbą. Jis nurodė, kad berniukui apie 14 metų. Vaikas gulėjo nejudėdamas. Prie berniuko priėjęs vairuotojas, kviesdamas pagalbą sakė, kad vaikas sąmoningas. Pirminiais duomenimis, berniukas per gatvę bėgo degant raudonam šviesoforo signalui. Lydimas mamos jis nuvežtas į Santariškių ligoninę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją