Anot jo, naujosios skaitmeninės kriptovaliutos pakeis dabartinę mūsų pinigų sampratą, rašoma pranešime spaudai.

„Mano įsitikinimu, informacinių technologijų sprendimai – tai kryptis, kurią verta rinktis kiekvienai šaliai. Ypač nedidelei, nes jie atveria visai naujas augimo ir iškilimo galimybes. Pereiti nuo tradicinio, prie skaitmeninio vystymosi modelio, diegti jau sukurtus paskirstytųjų duomenų (angl. – blockchain) technologijų sprendimus – visa tai būtų dideli ir kokybiškai nauji žingsniai į priekį. Ir jie būtų naudingi ne tik valstybės įvaizdžiui ar pritrauktų investuotojų pinigus – tai būtų naudinga kasdieniame gyvenime“, – tvirtina R. Wiecko.

Pasak jo, paskirstytųjų duomenų technologijos turi daug pritaikymo galimybių – jos leistų atsisakyti antstolių paslaugų, padėtų prekybos, medicinos įstaigoms.

DASH – palyginti jauna kriptovaliuta. Viešai ji pristatyta prieš 3 metus, tačiau bendra DASH vertė jau viršija 1,5 mlrd. Eur. Pagal šį rodiklį – tai 6 kriptovaliuta pasaulyje.

Viena pagrindinių šios valiutos kūrėjų užduočių – DASH paversti naujais grynaisiais.

„Kodėl mes naudojame grynuosius? Jais galime atsiskaityti iš karto, be tarpininkų ir privačiai, t. y. nelieka įrašo ką, kada, iš ko ir už kiek pirkome. Lygiai tą patį norime pasiūlyti žmonėms. Mūsų įsitikinimu, teisė į privatumą – viena pagrindinių žmogaus teisių ir mūsų valiuta padės ją užtikrinti“, – tvirtina pašnekovas.

Anot jo, dabar atsiskaitymai kriptovaliutomis yra labai nepatogūs, komplikuoti, be to, jiems trūksta greičio.

„Aš mokėjimo bitkoinais patvirtinimo esu laukęs ir 20 min. Dabartiniais laikais tokie greičiai nepakankami. Žmonėms reikia, kad mokėjimas būtų priimtas tuoj pat ar bent per 1–2 sekundes. Ir tam turi pakakti kelių mygtukų spustelėjimo. Šito kriptovaliutos pasiūlyti dar negali“, – pasakoja R. Wiecko.

Daugiau apie paskirstytųjų duomenų technologijų bei kriptovaliutų ateitį ir finansų rinkų pokyčius bus galima išgirsti konferencijoje #SWITCH!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)