Visos šalies pedagogai kviečiami registruotis projekte, kurio metu atsivers galimybė nemokamai semtis patirties geriausiose Suomijos mokyklose. Tai – puiki proga atrasti naujus, kokybiškus ir patrauklius mokymo metodus, nes Suomijos švietimo sistema yra vertinama kaip viena geriausių pasaulyje. Įgytą patirtį bus galima parsivežti į Lietuvą ir pasidalinti ja su kolegomis ir mokiniais.

„Mokytojai yra vienas svarbiausių Lietuvos ateities ramsčių, ugdantis dabarties ir ateities kartas. Visi sutinkame, kad šioje srityje turime daug iššūkių ir tam, kad mokytojo profesija taptų prestižine, reikės įdėti daug pastangų ir laiko. Tačiau kai kuriuos dalykus galima keisti ir tobulinti jau dabar. Pavyzdžiui, užtikrinti, kad mokytojai turėtų patogią prieigą prie naujausių ir efektyviausių mokymo metodų, galėtų keistis gerąja patirtimi su kolegomis užsienyje. Inicijavome „Mokytojai Lietuvai“ projektą, nes manome, kad investuoti į ateitį turi kiekvienas, o verslas – ne išimtis. Juk nuo to, kokią švietimo sistemą sukursime, priklauso mūsų šalies gerovė“, – teigia projektą inicijavusios „Maxima Grupės“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Dalius Misiūnas.

„Nuo mokytojų iš esmės priklauso mūsų šalies ateitis. Turime juos vertinti ir užtikrinti, kad mūsų ateitis – oraus, profesionalaus ir gerbiamo mokytojo rankose. Kelionė į geriausias Suomijos mokyklas supažindins mūsų mokytojus su inovatyviais mokymo metodais, kuriuos bus galima pritaikyti šalies mokyklose ir prisidėti prie teigiamų pokyčių.

Projektas „Idėja Lietuvai“ parodė, kad labiau už viską norime matyti mokytojo profesijos prestižą. Projekto tęsinyje „Mokytojai Lietuvai“ kartu su mokytojais į geriausias Suomijos mokyklas vyksiantys DELFI žurnalistai leis visiems gyvai pamatyti, kad pokyčiai – realūs, ir jie vyksta čia ir dabar“, – teigia projektą palaikančio naujienų portalo DELFI generalinis direktorius Vytautas Benokraitis.

Viena iš komisijos, rinksiančios į Suomiją vyksiančius mokytojus, narių Raminta Matulytė mano, kad projektas paskatins mokytojus prisiimti atsakomybę už ateities švietimą.

„Projektas „Mokytojai Lietuvai“ skleidžia idėją apie prestižinę mokytojo profesiją ir padės tai paversti realybe kur kas anksčiau, nei prasidės 2025-ieji. Lietuvos švietimo sistemos ekspertai dažnai mini Suomiją kaip sektiną pavyzdį, tačiau patys mokytojai retai turi galimybę tiesiogiai susipažinti su šios šalies švietimo sistemos aspektais bei pasidalinti savo įžvalgomis su kolegomis iš Lietuvos mokyklų. Projektas leidžia žengti visus įmanomus žingsnius sėkmingo tobulėjimo link, tereikia didžiausios sudedamosios dalies – mokytojų noro ir profesinės ugnelės patiems prisiimant atsakomybę geresnės švietimo sistemos kūrimui“, – įsitikinusi Lietuvos moksleivių sąjungos prezidentė Raminta Matulytė.

Nuo rugsėjo 14 d. iki spalio 2 d. kiekvienas Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklose dirbantis mokytojas, ugdantis 1–12 klasių moksleivius, turi galimybę registruotis projekte „Mokytojai Lietuvai“. Iš viso bus atrinkta 15 mokytojų, kurie keliaus stažuotes.

Komisija, sudaryta iš 8 verslo, žiniasklaidos bei švietimo profesionalų, Tarptautinę mokytojų dieną atrinks ir paskelbs pedagogus, kurie net 10 dienų semsis patirties iš kolegų geriausiose Suomijos mokyklose.

Komisijos išrinkti mokytojai spalio 26 d. išvyks į 10 dienų mokymus Suomijoje. Kartu su mokytojais išvyks ir žurnalistų komanda, leisianti stebėti išmoktas pamokas, patirtis bei atrastas idėjas gyvai DELFI platformoje.

Registruotis galima čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)