Po repeticijos Monika ir Vaidas davė trumpą interviu Lietuvos žiniasklaidai ir papasakojo, kaip jaučiasi scenoje, ką dar planuoja nuveikti.

Antrojo pusfinalio metu, kuomet pirmieji pasirodys Monika ir Vaidas, prieš pat jų šou bus parodytas atvirukas. Jame „sudėti“ Vilniaus vaizdai ir šuolis su guma nuo tilto Austrijoje, apie kurį mūsų šalies atstovai šiek tiek jau pasakojo vienos spaudos konferencijos metu Vienoje. Lietuviai šį įspūdingą reginį, kai Monika ir Vaidas nuo 96 metrų aukščio tilto skrieja žemyn susikibę rankomis ir prigludę vienas prie kito, išvys prieš pat jų pasirodymą jau šį ketvirtadienį.


Taip reikėjo, mums taip sakė. Liepė sustoti ir šokti taip, lyg šoktume valsą“, - detalių apie šuolį, kurio abu labai bijojo, pasakojo V. Baumila. Monika pridūrė besidžiaugianti, kad šuolį atlikti reikėjo jiems dviem. Anot dainininkės, vienai šokti žemyn būtų buvę daug sunkiau.

„Sunku buvo pasiryžti šuoliui, bet kai buvome dviese, žinojau, kad jei nešoksiu pati, vis tiek nustums“, - prisiminimais dalijosi M. Linkytė.Monika ir Vaidas savo pasirodymą surengė repeticijoje, kurioje jau dalyvavo ir daugybė žiūrovų. Tai, kad arenoje buvo „Eurovizijos“ gerbėjų, Vaidas mato kaip pranašumą, patirtį.

„Kai salėje yra daug žiūrovų, jaučiuosi pakylėta. Labai stengiuosi, darau viską, ką galiu, kai žinau, kad daug akių mus mato“, - sakė M. Linkytė.

Pritariantieji vokalistai Jurijus Veklenko ir Dainotas Varnas per repeticiją nebesibučiavo. Ar Europos ir Australijos TV žiūrovai išvys jų bučinį scenoje ketvirtadienio vakarą, atlikėjai išlaikė paslaptyje.

„Gal aš nueisiu kur nors kitur? Gal Monika nueis tarp dviejų vaikinų? Gal aš nueisiu prie mergaičių? Niekas nežino“, - intrigavo V. Baumila.

Atlikėjai praėjusių repeticijų metu turėjo bėdų dėl savo balsų, mat buvo nesunkiai persišaldę. DELFI paklausti, kaip jautėsi šiandienos repeticijos metu, abu vienbalsiai tvirtino atsigavę.

Tiesa, pasirodymo pabaigoje atsirado anksčiau nematyta nauja detalė – Vaidas ištiesė savo ranką tarsi darytų asmenukę, tačiau mobiliojo telefono rankoje nelaikė. DELFI pasiteiravus,  ar asmenukė iš tiesų bus daroma scenoje, atlikėjas patvirtino, kad tokia detalė jų pasirodymui suteiks daugiau dinamikos.

„Prieš važiuodami į Austriją su „Eurovizijos“ organizatoriais derinome įvairias detales. Išreiškėme pageidavimą scenoje, pasirodymo metu pasidaryti asmenukę, kurioje matytumėmės mes ir žiūrovų minia. Pirmoje repeticijoje mums sakė, kad asmenukės nebus. Išsikovojome. Vis dėlto vėliau mums leido pasidaryti ją, todėl bandome išnaudoti šią galimybę“, - DELFI kalbėjo M. Linkytė.

Vaido manymu, asmenukės darymas scenoje pasirodymui suteikia dinamikos. „Mūsų pasirodyme daug įvairių šviesų, jis pompastiškai džiaugsmingas, kažkas net buvo palyginęs jį su Mika ar Katy Perry. O kameros pakėlimas į žiūrovus pasirodymą ir padaro dinamišką“, - DELFI sakė Vaidas.

Paklausti, kaip vertina kitus antrojo pusfinalio atlikėjus ir grupes, kurie, jų manymu, mums yra didžiausieji konkurentai, atlikėjai sako pastebėję daug puikiai pasiruošusių atlikėjų ir stiprių dainų.

„Yra daug stiprių dainų. Malta, Airiai, Norvegai. Žiūrime į pasirodymus ir atrodo, kad visi jie yra mūsų konkurentai. Galvoju, kad smagiau yra konkuruoti su lygiaverčiais atlikėjais. Manome, kad antrame pusfinalyje vyks labai arši kova“, - kalbėjo M. Linkytė.

Puikiai nusiteikusi Monika prisiminė ir šypsodamasi pasakojo, kad repeticijos metu ją bučiuodamas, Vaidas savo veidu smarkiai trinktelėjo. Laimė, jokių šio bučinio ženklų atlikėjos veide neliko.

Neilgai trukus į Vieną atvyks Monikos ir Vaido tėvai, Monikos brolis su drauge, Vaido brolis Donatas su žmona Daine. Abi šeimos į Austrijos sostinę vyksta automobiliais. Atlikėjai sakė besidžiaugią dėl šio artimųjų sprendimo.

Paklausti apie jaudulį ir įtampą scenoje, Vaidas ir Monika aiškino, kad jaučiasi kur kas geriau nei prieš tai buvusiose repeticijose.

Pasiteiravus apie pritariančiuosius vokalistus, Monika ir Vaidas juos labai gyrė.

Antrąjį pusfinalį tiesiogiai iš Vienos „Stadthalle“ arenos stebėkite ketvirtadienio vakarą, gegužės 21-ąją. Visas „Eurovizijos“ naujienas sekite portale DELFI.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (417)