Ankstesnėje laidoje išmokome gaminti perlinių kruopų kūčią – patiekalą, kuris pradžiugins už stalo susėdusius smaližius. Jei visgi nuo stalo pirmiausia griebiate tai, kas nėra saldu, greičiausiai įvertinsite saldžių bulvių skrebučius su avokadu ir lašiša. Juos gaminome kartu su kulinarinio tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autore Kristina Pišniukaite.

Tinklaraščio autorė teigia, kad šis patiekalas Kūčių stalui įneš naujų vėjų ir sukurs modernią intrigą. Be to, jis atitinka visas Kūčių tradicijas – jame nėra nei mėsos, nei pieno, todėl jis drąsiai gali tapti vienu iš 12 šventinio stalo patiekalų.

Saldžių bulvių skrebučiai su avokadu ir lašiša – patiekalas, kurio ingredientus galima drąsiai varijuoti pagal savo skonį. Kristina reportaže atskleidžia keletą skirtingų šio patiekalo receptų.

Saldžių bulvių skrebučiai su avokadu ir lašiša

Reikės:

2 vidutinio dydžio saldžiųjų bulvių

2 prinokusių avokadų

200 g. sūdytos lašišos

100 g. marinuotų kelmučių

50 g. kaparėlių

1/2 citrinos

Aliejaus

Druskos ir pipirų

Šviežių krapų

Paruošimo būdas:

Švariai nuplautas, neluptas saldžias bulves reikia supjaustyti griežinėliais, pakepinti orkaitėje. Svarbu, kad griežinėliai nesiliestų – kitu atveju, jie neapkeps iš visų pusių ir nebus traškūs. Kepti reikia pusvalandį, kepimo viduryje griežinėlius apversti.

Kol kepa bulvės, galima nulupti prinokusius avokadus, sudėti juos į dubenėlį, įpilti citrinos sulčių, apibarstyti druska ir pipirais, o visa tai šakute sutrinti į vientisą masę. Kai bulvės iškepa, ant jų reikia užtepti avokado masės.

Tuomet galima ant viršaus dėlioti lašišą, kelmučius ir kaparėlius. Patiekalas lekštėje atrodys žaismingiau, jei kiekvieną bulvės griežinėlį su avokado užtepėle gardinsite skirtingai – arba lašiša, arba kaparėliais, arba kelmučiais.

Paskutinis „potėpis“ – krapai. Jais apibarstytas patiekalas jau bus pasiruošęs keliauti ant Kūčių stalo.

Pirmąją laidą galite rasti ČIA.

Dar daugiau patiekalų – kituose laidos „Kalėdų stalas“ įrašuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)