Pagrindinis naujienų portalas Lietuvoje DELFI visus metus fiksavo, kas vyksta Lietuvoje ir pasaulyje. Baigiantis 2013-iems, kvietėme išrinkti geriausią metų nuotrauką. Daugiausia – 2668 balsų – sulaukė nuotrauka, daryta Žolinės atlaiduose Pivašiūnuose. Auksiniu tapusį kadrą nuspaudė DELFI fotoskyriaus vadovas Valdas Kopūstas.

„Man tai pasirodė kontrastingo siužeto nuotrauka – klebonas ir šalia mergina odine striuke bei džinsais, pasidažiusi. Juk mes pripratę kunigą ar kleboną matyti su kokia močiute ar dieduku, o čia pasitaikė toks vaizdas, kad rankos pačios pakėlė fotoaparatą. Tai labai pagyvino reportažą iš Pivašiūnų“, – pasakoja V. Kopūstas.

Antroje vietoje liko opozicijos lyderio A. Kubiliaus portretas. Ši Šarūno Mažeikos fotografija sulaukė 838 balsų. Socialiniuose tinkluose užvirė diskusija, kas lėmė tokią A. Kubiliaus reakciją.

Trečią vietą užėmė Tomo Vinicko fotografija, kurioje įamžinta po priesaikos Lietuvos Respublikai apsiašarojusi ledo šokėja I. Tobias. Nuotraukoje ją ramina šokių partneris Deividas Stagniūnas.

Per metus DELFI fotografai skaitytojams pateikia apie 70 tūkst. nuotraukų. Pasak V. Kopūsto, fotografuojant naujienų portalui, viskas vyksta labai greitai – turi reaguoti žaibiškai, kartais viską nulemia kelios sekundės. Vos nufotografavęs, nuotraukas atrenki ir siunti į redakciją. Kartais tam, kad būtų gražus kadras, tiesiog reikia suspėti nufotografuoti, o kartais tenka stebėti aplinką ir pamatyti tai, kas gražu ar nekasdieniška.

Metų nuotraukos rinkimuose savo poziciją išreiškė 10 tūkst. 419 skaitytojų. Dėkojame visiems balsavusiems!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (304)