„Kaip ir daugumą kitų pirminių crazy idėjų, šią irgi sumanė Deivydas, tik jis nežinojo, kaip visa tai įgyvendinti, – išskirtinį restorano desertą pristato konditerė. – Desertui jau pusė metų, tačiau kiekvieną mėnesį mes jį pateikiame skirtingų skonių ir spalvų. Praėjusį mėnesį dominavo avies pieno sūris ir obuoliai, šį mėnesį – egzotiniai vaisiai, kokosai, bruknės ir svarainiai. Dar deserte visada būna ledų ir, žinoma, morenginis ežiukas.“
T. Piskarskaitė šypsosi – kadangi visų pirma šis desertas pavergia vizualiai, mat iš pradžių „ežiukas“ apgaubiamas skysto azoto rūku, restorano komandai dar neteko matyti svečio, kuris nebūtų suskubęs išsitraukti telefono ir nepabandęs šio reginio nufotografuoti. Beje, jei šio deserto prie kavos į restoraną užsuksite vidury dienos, įspūdingojo šou nepamatysite – tai tik specialių degustacinių vakarienių kulminacija.
Įdomu tai, kad sostinės gurmanus sužavėjusi T. Piskarskaitė – savamokslė konditerė. Prieš tai baigusi tiksliuosius mokslus ji dirbo pagal tikrąją savo profesiją ir buvo valstybės tarnautoja. Vis dėlto ten nesijautė savo rogėse, vis laukdavo, kada pareis namo ir galės pasinerti į didžiausią savo aistrą – desertų gaminimą. „Pastebėjau, kad mano hobis tapo liga (juokiasi). Susiruošiu pas ką nors į svečius – būtinai su savo iškeptu desertu, nueinu į kirpyklą ar pas manikiūrininkę – atnešu keksiukų. Žinoma, žmonės tik apsidžiaugdavo, o dauguma vis sakydavo – tu privalai pakeisti darbą, juk tau taip puikiai sekasi gaminti desertus“, – prisimena ji.
Dabar mergina džiaugiasi, kad drąsiai ryžosi atsisakyti džiaugsmo neteikiančios tarnybos ir darbu pavertė savo hobį. Vieną dieną nuėjo į vieną sostinės kepyklėlę ir po neilgo pokalbio su jos savininku buvo priimta. „Tai buvo pirmoji mano mokykla. Tačiau po metų supratau, kad man reikia daugiau, kad jau viską čia moku. Tuomet patekau pas Deivydą. Jam tiesiog nusiunčiau savo sukurtų tortų nuotraukas, kai pamačiau Feisbuke įrašą, kad mirtinai ieško konditerio. Susitikom, pakalbėjom ir štai kartu dirbame jau ne vienerius metus, dar nuo pirmojo „Dublio“. Nė už ką nenorėčiau grįžti į valstybės tarnybą, nors, žinoma, ir darbas virtuvėje nėra labai lengvas“, – trumpai apie karjeros vingius papasakoja T. Piskarskaitė, kuri iki šiol nenustoja desertų gaminti ir namie, po darbų restorano virtuvėje. O naujausios kulinarinės knygos, tinklaraščiai, garsių užsienio žvaigždžių receptai – lyg maldaknygės skaitymas prieš miegą, juokiasi mergina.
Ne kartą sau ir kitiems savo talentą įrodžiusi jaunoji konditerė pasiryžo naujam iššūkiui – su Nacionaline šefų rinktine kovos lapkričio 22–29 d. vyksiančiame pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World CUP“. Kad desertai – tikroji jos stichija, konkurso komisijai T. Piskarskaitė bandys įrodyti kartu su kolega Artūru Samavičiumi.
„Pagal čempionato reikalavimus sudedamųjų dalių patiekaluose turi būti kuo daugiau, tad ir mūsų desertas negali būti tik koks nors pyragaitis ar ledai. Kuo daugiau ingredientų panaudosi, tuo labiau parodysi savo meistriškumą, lengviau atsiskleis skirtingi paruošimo būdai, tuo daugiau taškų gausi.
Tai reikalauja labai daug bandymų, laiko ir žaliavų. Savo desertą tobuliname jau metus, bandysime suderinti kokosinį kremą, griliažą, šiltą baltojo šokolado pyragaitį su obuoliais ir kalvadosu, egzotinių vaisių salotas iš mangų ir ananasų, taip pat bruknes ir svarainių ledus“, – atskleidžia T. Piskarskaitė.
Pati būdama didelė smaližė mergina tikina, kad prašmatnus desertas išties skanus, tad beliko sulaukti konkurso datos ir įrodyti tai visam pasauliui.
Top naujienos
Karo ekspertai: ataka Kryme kelia minčių jau apie kitokius ginklus, rusai tikrai keršys (2)
Pilietinio gynybos ir saugumo analizės centro „Locked N’ Loaded“ ekspertų teigimu, po...
Būsto rinka išgyvena dideles permainas: NT ekspertai paaiškino, kur dingo naujų butų pirkėjai ir ko laukti toliau
Liepos mėnuo būsto rinkoje buvo prasčiausias per dešimtmetį. Nepaisant to, liepą pasiektas ir...
Landsbergis: URM komandoje laukia didelės permainos į partijos pirmininkus daugiau nebekandidatuos (2)
Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad pasigenda turinio jam interpeliaciją...
Politikams ieškant kaltųjų, „Perlo Energijos“ klientai bando rasti išeitį: likti su nuvylusiu tiekėju ar bėgti pas kitus
Po nepriklausomo tiekėjo „ Perlas Energija “ sprendimo atsisakyti fiksuotos elektros kainos...
Krymo gyventojus pasiekė karo garsai: Rusijos versija netiki net palaikantys valdžią rusų turistai visais įmanomais būdais bando ištrūkti
Po sprogimų kariniame aerodrome Kryme medikų pagalbos prireikė trylikai žmonių. Turistai...
Rusija vėl grasina dėl tranzito į Kaliningradą: atsakomosios priemonės jau yra parengtos papildyta (11)
Rusijos užsienio reikalų ministerijos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius, taip pat...
Nausėda atėmė valstybės apdovanojimą iš čiuožėjų Drobiazko ir Vanago papildyta (28)
Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį išbraukė iš valstybės apdovanotųjų sąrašo ledo...
Karas Ukrainoje. „Minus 9 okupantų lėktuvai“: Ukraina skelbia apie Rusijos nuostolius Kryme per Rusijos smūgius Dnipropetrovsko regione žuvo 13 civilių
Virš Zaporižės regiono Ukrainos oro gynybos pajėgos numušė dvi priešo raketas. Tai paskelbė...
Prekybos centro „CUP“ savininkas vis dar turi verslų Rusijoje – žada juos parduoti
Vilniaus Upės g. 9 veikiantį prekybos centrą „ CUP “ valdančios įmonės įmonės...
Putinas suka gaublį ne į tą pusę: Stalinas – ir tas savu laiku pripažino priešų galią
Imperija, žlugusi dar 1991 metų gruodžio 25 dieną, jau daugiau nei tris dešimtmečius mus nuodija...