Rugsėjo viduryje naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės "Baltijos tyrimai" apklausos duomenimis, spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose Socialdemokratų partiją palaikytų beveik 16 proc. rinkėjų, konservatorius - 13 proc., už Ramūno Karbauskio vadovaujamą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LVŽS) balsuotų 10 proc. respondentų. Lyginant su analogiška rugpjūčio mėn. apklausa, palaikymas socialdemokratams sumažėjo apie 2,5 proc. punkto, o palankumas TS-LKD padidėjo 1,5 proc. punkto. LVŽS reitingas per mėnesį taip pat smuktelėjo 1,5 proc. punkto.

Toliau reitingų lentelėje rikiuojasi Tvarka ir teisingumas bei Darbo partija, už kurias balsuotų apie 7 proc. rinkėjų, Liberalų sąjūdis (apie 5 proc.). Antikorupcinę Naglio Puteikio ir Kristupo Krivicko koaliciją rinkimuose palaikytų kiek mažiau nei 5 proc. rinkėjų, per mėnesį šios politinės jėgos populiarumas išaugo apie 1,5 proc. punkto.

Rinkimų į Seimą apklausos rezultatai

Atotrūkio mažėjimas tarp socialdemokratų ir konservatorių pastebimas ir respondentų, kurie tikrai apsisprendę balsuoti apklausoje: rugsėjį už socialdemokratus balsuoti buvo apsisprendę 20 proc. rinkėjų (apie 3,5 proc. punkto mažiau nei rugpjūtį), TS-LKD palaikymas išaugo 4 proc. punktais, iki 18 proc. LVŽS linkę palaikyti 11,5 proc. rinkėjų, Tvarką ir teisingumą - 10 proc., Darbo partiją - beveik 9 proc., Liberalų sąjūdį - 6,5 proc. apklaustųjų. N. Puteikio ir K. Krivicko koalicija surinktų daugiau nei 5 proc. balsų, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga - 4 proc., apie 3 proc. gautų Artūro Zuoko vadovaujama Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai).

Rinkimų į Seimą apklausos rezultatai

Rugsėjo apklausos duomenimis, dalyvauti rinkimuose ketina 47 proc. piliečių, 22 proc. teigė nebalsuosią, o 31 proc. dar nežino, ar ateis prie balsadėžių. Apklausa atlikta rugsėjo 14-21 dienomis.