Pasibaigus antrajam „Eurovizijos“ pusfinaliui, pagrindiniam Lietuvos naujienų portalui DELFI prodiuseris Martynas Tyla sakė nemanąs, jog tai, kad Vilija nepateko į finalą, yra kažkas labai blogo. Jo įsitikinimu, tai, kad nepakliuvome į finalą vieną kartą po keleto kartų finale, nėra nieko baisaus. Vilijos pasirydomą jis vertina palankiai ir mano, kad mūsų šalies atstovė padarė viską, ką galėjo.

„Visi žinome, kaip veikia politinės jėgos, šalių draugystė. Kai kurios šalys, pavyzdžiui, Slovėnija, tikrai nesitikėjau, kad papuls į finalą. Tikėjau, kad ir Makedonija, ir Izraelis papuls, jų kūriniai, ir pasirodymai buvo stiprūs. Visada norisi pakliūti į finalą, tačiau šiemet jame mūsų nėra. Reikia suprasti, kad jei keturi pasaulio čempionai bėga, laimi tik vienas. Manau, kad ir mes sulauksime tos dienos. Džiaugiuosi dėl mūsų komandos, kuri dirbo. Įgijome dar daugiau patirties, pamatėme dar daugiau subtilybių ir dėl to mums tik geriau. Vilija – šaunuolė. Ačiū jai už susikaupimą ir ryžtą. Ji žinojo, kad žengia viena koja į pelkę, lygiai taip pat žinojo, kad jei paklius į finalą, bus mylima, jei nepaklius – visi sakys „štai, koks blogas pasirinkimas“, tačiau yra kaip yra“, - DELFI po pusfinalio kalbėjo M. Tyla.

„Tai yra konkursas, o kalbėti apie tai, kodėl nepavyko... Iš visų dalyvių į finalą patenka tik dešimt. Visi žinome, kad ir tarp geriausiųjų yra patys geriausi. Kad ir štai, barzdotoji mergina žygiuoja spaudos centre ir visi bėga paskui ją. Padarė įspūdį, ar ne? Ar lietuviai norėtų, kad mūsų šaliai atstovautų toks artistas? Nemanau, kad Vilijai kažko pritrūko. Antrajame pusfinalyje visi kovėsi iš paskutiniųjų, taip išėjo, kad šis pusfinalis buvo daug stipresnis už pirmąjį. Pasirodymai buvo daug spalvingesni, daug stipresni, dainos stipresnės. Ką padarysi, šį kartą buvo už mus stipresnių“, - DELFI kalbėjo A. Giržadas.