Linda Evangelista kartu su Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Christy Turlington ir Naomi Campbell - garsusis supermodelių penketukas. Šios penkios manekenės imtos vadinti supermodeliais 9-ojo dešimtmečio pabaigoje. Nuo tada šis vardas prigijo, ir dabar taip yra vadinamos visos ypač daug pasiekusios ir žinomos mados pasaulyje manekenės.

Linda Evangelista gimė 1965 m. Kanadoje, augo tradicinėje darbininkų šeimoje ir buvo katalikiškai auklėjama. Linda jau būdama 12-os žinojo, kad nori tapti modeliu, ir 1978 m. jos svajonė išsipildė. Merginą atrado talentų konkurse „Miss Niagara paauglė“, ir Linda išvyko į Niujorką, pasirašė ten sutartį su agentūra „Elite Model Management“, o netrukus išskrido dirbti į Paryžių.

Devintojo dešimtmečio pabaigoje L.Evangelista pirmą kartą trumpai nusikirpo plaukus. Dėl to jos atsisakė keletas dizainerių, ir ji nepasirodė ant podiumų. Tačiau ši nesėkmė buvo tik trumpas epizodas, po to sekė visa serija dramatiškų Lindos pasikeitimų - žurnalai fotografavo ją viršeliams, ji nuolat būdavo dėmėsio centre, o moterys kopijuodavo garsaus modelio šukuosenas.

2007-aisiais L.Evangelista pasirašė ilgalaikę reklamos sutartį su kosmetikos kompanija „L'Oreal“, o 2008-aisiais tapo Prada veidu.

Pirmoji L.Evangelistos santuoka su „Elite“ vykdančiuoju vadovu Geraldu Marie truko šešerius metus - pora išsiskyrė 1993-aisiais. Po to L.Evangelista susitikinėjo su aktoriumi Kyle'u MacLachlanu, prancūzų futbolininku Fabienu Barthezu, italų turtuoliu Ugo Brachetti Peretti, „Formulės 1“ pilotu Paolo Barilla.

L.Evangelista nuolat kalbėdavo, kad be galo trokšta susilaukti vaikelio. 1999-aisiais, besilaukdama šeštą mėnesį, ji patyrė persileidimą. Vaiko tėvas buvo Fabienas Barthezas.

Moters svajonė išsipildė 2006-aisiais, jai gimė sūnelis Augustinas Jamesas.

Šiuo metu L.Evangelista susitikinėja su Peteriu Mortonu.

Keletas įdomybių apie L.Evangelistą:

• Chanel dizaineris Karlas Lagerfeldas kartą pasakė: „Nėra pasaulyje nei vieno kito modelio, dirbančio taip nepriekaištingai, kaip ji“.
• 1990-aisiais ir 1992-aisiais Linda nusifilmavo garsiuosiuose George'o Michael'o muzikos klipuose „Freedom“ and „Too Funky“.
• 1996 m. ji laimėjo televizijos VH1 apdovanojimą už pasiekimus mados pasaulyje.
• 2005 m. Pasaulio moterų apdovanojimuose Vokietijoje L.Evangelistai suteiktas „Pasaulio stiliaus ikonos“ vardas.
• L.Evangelista aktyviai padeda segantiems AIDS ir dalyvauja krūties vėžio prevencijos projektuose. 2005 m. ji gavo kasmetinį HERO apdovanojimą už indėlį kovoje prieš AIDS.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją