Velykinėje „Mažųjų kulinarų“ laidoje šeimininkavo viena vedėja Lėja, kuri gamino ypatingai paruoštus įdarytus kiaušinius.
Įdaryti kiaušiniai

Per šv. Velykas karaliauja kiaušiniai, tačiau nudažyti margučiai neretai tampa tik stalo puošmena, jų valgyti nesinori, dėl to siūlome pasigaminti paprastą ir labai skanų kiaušinių užkandį. Yra siūloma daug įdarytų kiaušinių receptų, tačiau tikrai nepasigailėsite pamėginę šį – ant stalo krevetėmis puošti kiaušiniai atrodys įmantriai, nors pasigaminti itin paprasta.

Užkandis gana sveikas, kadangi jo įdaro pagrindas – varškė ir naudojame tik šiek tiek majonezo. Tokį patiekalą galite pasigaminti ir po švenčių, kai dažniausiai lieka daug kiaušinių, o įprastai juos valgyti pabosta.

Įdarytiems kiaušiniams reikės:

  • 5 kiaušinių
  • petražolių
  • 300 g. varškės
  • 1 česnako
  • šaldytų krevečių
  • druskos
  • pipirų
  • majonezo
  • šaukšto alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Visų pirma atšildykite krevetes ir jas pamaniruokite su druska, pipirais, keliomis išspaustomis česnako skiltelėmis ir šaukštu alyvuogių aliejaus.
Kietai išvirtus kiaušinius nulupkite, perpjaukite pusiau išilgai, išimkite trynius. Trynius sutrinkite su varške, įdėkite druskos, pipirų, išspauskite keletą skiltelių česnako, įdėkite 1-2 šaukštus majonezo. Viską gerai išmaišykite.
Krevetes pakepkite keptuvėje, kol šiek tiek apskrus. Kadangi jos marinuotos su aliejumi, daugiau riebalų galite nedėti. Į kiaušinių puseles dėkite įdarą, ant viršaus uždėkite po vieną krevetę, užbarstykite pjaustytų petražolių. Skanaus!

DELFI projektas „Mažieji kulinarai“ siūlo vaikų žvilgniu pamatyti virtuvę ir kartu pasinerti į gardžių atradimų pasaulį. Mykolas, Smila ir Lėja mokysis patys ir mokys savo žiūrovus gaminti paprastai, bet kūrybiškai!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Orai: pasilepinom ir užteks – plūstels permainos (14)

Artimiausiomis dienomis orai subjurs – į šalį atkeliaus vėsa, prapliups krituliai.

Vienas paslaptingiausių ginklų istorijoje: liepsnojo net jūra karius apimdavo paniška baimė (71)

Bizantijos gyventojai šį paslaptingą ginklą vadino „jūrų ugnimi“, vėliau istorijoje...

„Apple“ darbuotojai papasakojo apie tamsiausius savo darbo užkulisius (35)

„Apple“ – viena iš bendrovių, kur laikomasi bene griežčiausio konfidencialumo kodekso....

Kasparaitis „nusodino“ komandos draugą: himno žodžius mokėjau, kai dar nebuvai gimęs (15)

Darius Kasparaitis tenkinosi epizodiniu vaidmeniu ant Kauno ledo, bet būtent jis buvo svarbiausia...

Prabangus gyvenimas slėpė kraupias paslaptis: patikusias moteris grobdavo tiesiog gatvėje (112)

„Sraigtasparnių nusileidimo aikštelė, 27 miegamieji su neperšaunamaisiais langais, iš aukso...

Lietuva laukia Venckienės grąžinimo: kaip violetinė Garliavos banga užvaldė politikų protą (789)

Nuo Lietuvos teisėsaugos į JAV pabėgusi Neringa Venckienė šiuo metu suimta ir laikoma JAV...

Esminis bruožas, kuris vienija visas laimingiausias poras (1)

Kokia ilgalaikių santykių paslaptis? Kai kurie žmonės sako, kad bendravimas. Kiti gi tvirtina, kad...

Populiariame banke darbuotojai rengtis kaip nori gali ne visi: matuoja net kulniuko aukštį (36)

Su pavasariu grįžo ir fotoreportažų ciklas „ Penktadienio aprangos kodas “, kuriame įvairių...

Mažėja norinčių drybsoti pliaže: dabar madingos kitokios atostogos (9)

Lietuvių atostogų scenarijus jau seniai neapsiriboja vien tik drybsojimu nuo ryto iki vakaro ant...

Karbauskis: aš – švariausias politikas Lietuvoje, o mes kitąmet tikriausiai laimėsime visus trejus rinkimus (768)

Nors žemės ūkio ministras Bronius Markauskas išsaugojo pareigas bent jau iki tol, kol savo...