Muitinės pareigūnai dažniausiai cigarečių kontrabandos lobį aptinka automobiliuose, specialiai įrengtose slėptuvėse. Cigaretės slepiamos pačiose įvairiausiose transporto priemonės vietose: nuo sėdynių atlošų iki dvigubo automobilio dugno.

„Matosi virinimas, kėbulas pervirintas. Matosi, kad pjaustyta, matosi, kad kažkokie remonto darbai neseniai daryti. Buvo atvejis, kai inspektorius, net pajautęs kvapą, kad kažkas šviežiai daryta, rado slėptuvę, kuri buvo padaryta važiuoklėj”, - teigė Kauno teritorinės muitinės Kybartų kelio posto viršininkas Raimondas Šapoka.

Pareigūnas pabrėžė, jog konkretaus kontrabandininko porterto nupasakoti neįmanoma, nes šia nelegalia veikla užsiima kone visi. „Kas keisčiausia, kad cigarečių kontrabanda žavi kone kiekvieną. Nuo studento iki senjoro ir nežiūrint, ar tai vyras, ar tai moteris, ar su aukštuoju išsilavinimu, ar išvis bemokslis”, - pasakojo Kybartų kelio posto viršininkas.

Dažniausiai eilinį patikrinimą vykdo keli pareigūnai ir kinologas kartu su tarnybiniu šunimi, kuris specialiai treniruojamas nelegalių prekių aptikimui. Šuo bene geriausias indikatorius, ar automobiliui prireiks tolesnio patikrinimo.

Kilus įtarimui, kad automobilyje yra nelegalių medžiagų, jis nedelsiant būna nukreipiamas patikrinimui rentgeno kontrolės sistema.

Nors pareigūnų teigimu, yra daug programų, padedančių atrinkti rizikingus automobilius, konkrečiai įvardinti jų negalima. Pareigūnai šiuos metodus laiko tarnybine paslaptimi.

Svarbu pabrėžti, kad piliečių pagalba ir įsitraukimas į kovą su kontrabanda - ne mažiau svarbūs šiame sudėtingame procese, todėl vertėtų nepamiršti, kad kilus įtarimui apie galimą kontrabandos gabenimą arba kontrabandinių gaminių platinimą, yra būtina pranešti policijai arba muitinės pasitikėjimo telefonu, visą parą tel. 8 800 555 44.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)