Savo istoriją, koks buvo kelias iki nuosavo verslo, pasakoja elektroninės parduotuvės www.siciliana.lt įkūrėja Eglė Petniūnaitė.

Vien jau bendrovės pavadinimas parodo, kad viskas prasidėjo nuo ilgaaulio bato formos šalies. Dar mokykloje, vieno projekto metu, Eglei kurioziškai teko susipažinti su vaikinu iš Italijos. Iš sąrašo mokinių pasirinkusi rašyti laišką adresatui „Daniele“ pašnekovė ne nemanė, kad atsilieps vaikinas. Anot pašnekovės, judviejų bendravimas laiškais sėkmingai tęsėsi keletą metų ir suteikė daug žinių apie naujai atrasto draugo šalį – Italiją.

Netrukus prasidėjo ir pirmoji verslininkės kelionė į Romą, vėliau ir kitus Italijos miestus. Galiausiai po magistro studijų ilgai nesvarsčiusi ji išvyko į šią pamiltą šalį ilgesniam laikui.

„Dirbdama privačioje vaikų klinikoje dažnai sutikdavau įvairių kosmetikos produktų kūdikiams ir vaikams platintojų. Jų paskatinta, kai kuriuos produktus išbandydavau ir pati. Ėmiau stebėti į kliniką ateinančius pacientus, jų nusiskundimus gydytojams ir pastarųjų rekomendacijas. Taip išsirinkau savo favoritą, naudojau šiuos produktus pati ir veždavau šeimai. Po kurio laiko aplinkybės susiklostė taip, kad galėjau nuvykti į juos gaminančią įmonę ir susipažinti su vadovais“, – pasakojo Eglė.

Eglė Petniūnaitė

Netrukus mergina iš jų gavo darbo pasiūlymą. „Buvau laiminga, kad mano mėgiami produktai taps darbo dalimi. Netrukus grįžau trumpam į Lietuvą, kur kilo mintis, kad galėčiau savo mėgiamus itališkus produktus atvežti čia. Gavusi sutikimą, ėmiau aktyviai domėtis įmonės steigimu“, – pridūrė pašnekovė.

O čia jau labai padėjo „Versli Lietuva“, įteikusi neblogą verslo „paruoštukę“, kurioje buvo visa pagrindinė informacija, nuo ko pradėti. „Verslo vartų“ tinklalapyje Eglė kaupė savo žinių bagažą ir po žingsnelį dėliojosi savo veiksmus.

„Žinias pagilinau seminaruose, o vėliau – ir privačiuose pokalbiuose su įmonės atstovais. Netrukus jau aiškiai žinojau, kokią verslo formą rinktis, kaip registruoti įmonę, kokių leidimų prašyti ir t.t. Padedančioji bendrovė sukūrė labai draugišką atmosferą, kurioje jaučiausi drąsi užduoti klausimus ir buvau tikra, kad man bus atsakyta“, – savo sėkmės istoriją dėstė verslininkė.

Savo įmonę – „Siciliana“ Eglė įsteigė internetu. Pati sukūrė ir elektroninę parduotuvę www.siciliana.lt, kurioje galima įsigyti minėtų itališkų natūralių kosmetikos ir higienos produktų kūdikiams, vaikams ir jautrią odą turintiems žmonėms. „Konsultavausi su profesionalais, bet darbų kitiems neperduodavau, nes laikausi nuomonės, kad vadovas privalo žinoti kiekvieną savo įmonės sraigtelį“, – patirtimi dalijosi Eglė. Dėl šių priežasčių merginai teko pabūti teisininke, informatike, buhaltere, reklamos specialiste, vadybininke, pardavėja ir tik šio ilgo sąrašo gale – vadove. „Kai visa tai nevargina, o – priešingai – teikia džiaugsmą, vadinu tai laime ir džiaugiuosi ją atradusi“, – džiaugėsi jaunoji verslininkė.

Verslo tema visada iškelia ir „sėkmingo verslo“ klausimą. Anot pašnekovės, sėkmingas verslas jai, verslo pradinukei, vis dar siejasi su nauju klientu, naujomis bendradarbiavimo galimybėmis, bet kartu tai yra ir jausmas, kad darbas teikia malonumą, rodo gerą rezultatą ir suteikia motyvacijos judėti pirmyn.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)