R. Čapkausko teigimu, jei dažnai važiuojama apledėjusiu ir prastai valomu keliu, dygliuotos padangos – pats geriausias pasirinkimas. Kita vertus, jei įprastinės žieminės padangos nėra pernelyg minkštos, jomis taip pat važinėti saugu.

Ramūnas Čapkauskas
Prekybos centruose parduodamos padangos neturi gero gumos mišinio. Tai yra tiesiog guma be tokios sudėties, su kuria būtų saugu.
„Važiuojant ledu labiausiai tinka padangos, turinčios spygliukų. Tai vienareikšmiškas atsakymas. Bet jei naudojama gera nedygliuota padanga, pasirinkus saugų greitį mašina irgi išsilaiko ant kelio. Viskas priklauso nuo to, kur ir kiek važiuosi. Jei automobilis yra darbo įrankis, aš rinkčiausi dygliuotas padangas. Dygliuotos geriau ir važiuojant regioniniais bei rajoniniais keliais, kurie nėra dažnai valomi“, - kalbėjo lenktynininkas.

Paklaustas, kiek vidutiniškai jam užtenka vieno padangų komplekto, pašnekovas teigė, kad geros kokybės žieminės padangos tarnauja 3-4 metus. „Man padangos tarnauja pakankamai ilgai, kadangi jomis nelenktyniauju. Lenktynėms turiu kitas padangas. Kadangi labai daug nevažiuoju, žieminės padangos tarnauja iki keturių sezonų“, - sakė R. Čapkauskas.

Ramūnas Čapkauskas
O prakalbus apie universalias padangas, pašnekovas nukirto, kad tokių tiesiog nepripažįsta. Anot jo, kiekvienas vairuotojas turėtų turėti du padangų komplektus, nes universalus daiktas netinka niekam: „Universali padanga neveikia nei vasarą, nei žiemą. Padangos turi būti vasarinės ir žieminės. Universalia galima važiuoti nebent tik vasarą, bet ne žiemą. Žmogus, taupydamas pinigus, mano suradęs taupesnį variantą, bet jis tokiu būdu tiesiog save apgauna. Atsiranda labai didelė rizika.“

Taip pat lenktynininkas pastebi tendenciją, kad dauguma lietuvių linkę rinktis mažiau žinomų gamintojų pigesnes padangas. Jis teigė tiek lenktyniniam automobiliui, tiek asmeniniam visada ieško labiausiai vertinamų gamintojų produkcijos. Vyro manymu, tokių padangų išskirtinės savybės yra daug geresnės. O apie padangų paiešką prekybos centruose jis nenori nė pagalvoti.

„Prekybos centruose parduodamos padangos neturi gero gumos mišinio. Tai yra tiesiog guma be tokios sudėties, su kuria būtų saugu. Todėl ir kaina skiriasi. Dauguma žmonių renkasi pigesnes padangas. Geras padangas perka labai mažai žmonių“, - pastebėjo R. Čapkauskas.

Kaip neapsirikti perkant padangas žiemai

DELFI kalbintas „Melga“ parduotuvės vadovas Tautvydas Liškauskas taip pat teigė, kad padangų išsirinkimas – rimtas iššūkis. Pasak jo, dažniausiai vairuotojams nepavyksta išsirinkti tinkamiausio gumos mišinio.

Kaip ir R. Čapkauskas, parduotuvės vadovas svarstantiems, ar verta pirkti dygliuotas padangas, visų pirma patarė atsižvelgti į gyvenamąją vietą ir kelius, kuriais dažniausiai važiuojate. Jei jie retai valomi ir barstomi, tuomet šio tipo padangos – tinkamiausias sprendimas.

Pagal kokius kriterijus vyrai perka padangas savo žmonoms? Pašnekovas tikino, kad dažniausiai jie renkasi tas, kurios pigiausios. „Duokit kas pigiausia. Kiek ta žmona važiuoja. Jai užteks“, - dažnai kartojamas klientų frazes prisiminė T. Liškauskas.

Daugiau jo patarimų rasite vaizdo reportaže:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (271)