Labdaros ir paramos fondo „Maisto banko“ kvietimu Naujojoje Vilniuje įsikūrusioje labdaros valgykloje lankėsi projekto „Kviečiu šokti. Pažadinta aistra“ pora Gintarė Gurevičiūtė ir Vytautas Mackonis, projekto dalyvės Renata Uzialkaitė ir Ieva Žilienė bei vienas vedančiųjų Andrius Butkus.

Išreikšdami savo solidarumą su LNK televizijos kanalo ir „Maisto banko“ projekto „Pasidalink“ tikslais, žinomi atlikėjai skyrė laiko savanoriškai prisidėti prie skurstančiųjų maitinimo. Šokių parketo meistrai atskleidė savo sugebėjimus virtuvėje – ruošė salotas ir garnyrą, serviravo stalus ir tiekė karštą valgį ant labdaros valgyklos stalų.

Baltus chalatus apsivilkę ir plaukus po gobtuvais paslėpę šokėjai mikliai sukosi pilstydami sriubą ir į lėkštes kraudami vištieną su daržovėmis. „Vieni darbavomės virtuvėje, per langelį paduodavome lėkštes, kiti patarnavome dalindami maistą pavalgyti susirinkusiems žmonėms. Laikas valgykloje pralėkė nematant“, - įspūdžiais dalinosi Andrius Butkus.

Fondo „Ekklesia“ įsteigtos labdaros valgyklos lankytojai smalsiai apžiūrinėjo svečius, klausinėjo apie jų apsilankymo tikslus. Tarp keliasdešimties pirmoje pamainoje valgyti susirinkusių buvo ir tokių, kurie įsidrąsinę kalbino iš televizijos ekranų pažįstamus šokėjus, gyrė gaunamą maistą ir valgyklos personalo darbą, domėjosi, kada galės pamatyti nufilmuotą siužetą.

Vytautas Mackonis pastebėjo, kad sutikęs šiuos žmones mieste nepagalvotų, kad jie yra tarp labiausiai skurstančių – žmonių apranga nors ir kukli, bet tvarkinga, „su kvapeliu“ atėjo vos vienas kitas vyriškis. Tačiau liūdni veidai ir drovūs žvilgsniai išduoda, kad nepriteklius šiuos žmones privertė pamiršti išdidumą ir kreiptis paramos į maistą siūlančią organizaciją.

Tuo tarpu šokėjo partnerė Gintarė Gurevičiūtė stebėjosi labdaros valgyklos švara ir profesionaliu požiūriu į savo darbą. „Virtuvė ir gaminami patiekalai nepadarytų gėdos daugeliui“, - sakė moteris. Gintarė tikino niekad neatsisakanti padėti labdaringose veiklose ir džiaugėsi galėdama patalkinti kilniam tikslui.

Kasdien Vilniaus labdaros valgykloje „Ekklesia“ apsilanko arti 500 nepasiturinčiųjų. Didžiąją dalį maisto produktų valgykla gauna iš „Maisto banko“ – papildomai perkama tik žalia mėsa ir žuvis.

„Jei ne ši parama, šitiek žmonių išmaitinti tikrai negalėtume, - sakė labdaros valgyklos pamainos vadovė Nina Rusakova, - Čia skurdžiau gyvenantys žmonės suplūsta ne tik iš Naujosios Vilnios, bet atvažiuoja ir iš atokesnių sostinės mikrorajonų“.

Ši labdaros valgykla yra viena iš 24 „Maisto banko“ remiamų valgyklų. Visose šiose valgyklose kasdien šiltą maistą gauna 3400 mažas pajamas gaunančių asmenų. Daugiausiai tai pagyvenę žmonės, kurių mažos pensijos neleidžia užsitikrinti pakankamos mitybos. Tačiau tarp valgyklų lankytojų būna ir mažus vaikus auginančių moterų.

***

„Maisto banko” inicijuojamo ir drauge su LNK televizija įgyvendinamo projekto „Pasidalink” metu kiekvienas žmogus, paaukojęs 5 Lt, padės vienai šeimai išsimaitinti visą savaitę.

Už vieną litą „Maisto bankas” nepasiturintiems suteikia 23 Lt vertės maisto produktų. Norintys paaukoti gali tai padaryti telefonu 1417 arba pasinaudodami portalo aukok.lt paslauga. Baigiamasis labdaros koncertas „Pasidalink“ bus rodomas gruodžio 9 d. 19:30 val. per LNK televiziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)