„Vaikystėje prieš pat Kalėdas tėvas atnešdavo didelę eglę, kurią puošdavome visa šeima. Pusę eglės papuošdavo tėvai, o kitą – žemesniąją dalį – šeimos atžalos, - prisimena L. Kalpokaitė – Medelį puošdavome ir žaisliukais, ir saldainiais, tačiau pastarieji neilgai neužsilaikydavo ant žaliaskarės šakų – trys dukros padarydavo savo darbą“.

Tiesa, išsikriausčius sūnui Kalėdinės nuotaikos aktorės namams suteikia ne didžiulių gabaritų medis, o eglės šaka. Dėl to ji ir sutiko dalyvauti akcijoje „Parsinešk Kalėdas į savo namus“, kurios metu, gruodžio 21 dieną, nuo 14 valandos, visoje Lietuvoje miškininkai išdalins daugiau nei 100 tūkstančių eglių šakų.
Larisa Kalpokaitė

„Gaivaus miško kvapo ir kalėdinio dvelksmo namus pripildo ir viena šaka, tad kam kirsti visą eglutę? Ir per šventes reikia susimąstyti apie gamtą“, - pasakoja L. Kalpokaitė.

Aktorė teigia, kad didžiausias Kalėdų malonumas yra būti su šeima.
„Kai buvau maža, prie Kūčių ir Kalėdų stalo susėsdavome visa šeima. Ant stalo buvo visi tradiciniai šventiniai patiekalai – aguonpienis, kisielius, kūčiukai ir kiti. Visuomet puoselėdavome tradicijas – iš po staltiesės traukdavome šiaudą, su sesėmis burdavome iš vaško. Dabar taip pat stengiamės susirinkti visa šeima“, - pasakoja aktorė.

Ji džiaugiasi, kad šiais metais per šventes nereikės lipti ant scenos ir prasitaria, kad laisvą laiką išnaudosianti ne tik bendraudama su šeimos nariais, bet ir sukdamasi virtuvėje – kaip ir kiekvienais metais ant stalo ketina patiekti tradicinį šeimos Kalėdų patiekalą – veršienos kumpį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)