Senamiesčio pastatų sienose mirgės videoprojekcijos lydimos elektroninės muzikos garsų, aikštes ir skverus užlies fortepijono klasika, jaukiose galerijų, muziejų ir meno dirbtuvių salėse suskambės gitaros, indiška tabla, smuikas. Daugiau kaip 4-iose miesto erdvėse savo gerbėjų lauks kino po atviru dangumi programos. Norintys kurti patys, galės pasisiūti naktinius marškinius, pasigaminti žibintus ar iš natūralių komponentų pagal senovinius receptus susimaišyti aromatingų balzamų. Sutemose paskendę Vilniaus skvereliai prispildys juoko, o žvakių šviesoje vyks Baltijos gintare per milijonus metų sukauptos energijos prijaukinimo vakarai.

Renginiai vyks miesto aikštėse, salėse, galerijose, parkuose ir mažuose senamiesčio kiemeliuose. Šiemet kultūros nakties renginiai bus pristatyti ir naujose menui atvirose erdvėse.

Kaip ir kasmet, nepaklysti naktinio meno labirintuose padės „Tebūnie naktis!“ žemėlapis, kurį likus kelioms dienoms iki renginio bus galima atsisiųsti iš DELFI naujienų portalo.

Nuo 2007 m. Vilniuje vykstanti nauja miesto kultūrinė tradicija yra atėjusi iš Europos sostinių. 2009 metų kultūros naktyje apsilankė apie 100 000 vilniečių ir miesto svečių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją