Taisyklės labai paprastos

Artėjant Kalėdoms, Joniškis turi gražią tradiciją: rengti atvirukų konkursą. Kaip informuoja Joniškio rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus specialistai, šis konkursas organizuojamas keletą metų, jis jau yra tapęs rajono tradicija, todėl stengiamasi ją išlaikyti.

„Šiame konkurse gali dalyvauti tik Joniškio rajono gyventojai. Dalyvių amžius neribojamas, todėl dalyvauja ir darželinukai, ir mokyklinio amžiaus vaikai (jie sudaro didžiąją dalyvių dalį). Kasmet būna ir suaugusių dalyvių, kurie atsiunčia net ne po vieną darbą. Pagal konkurso nuostatus, dalyvis gali konkursui pristatyti ne daugiau kaip 3 darbus“, – konkurso taisykles vardija jo rengėjai.

Konkurso atvirukai

Tęsiama, kad nugalėtoją išrenka savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu sudaryta komisija. Į jos sudėtį įeina Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus specialistai, kitų skyrių ir įstaigų specialistai, pvz., architektas, Švietimo centro vadovas. Vertinant darbus vadovaujamasi šiais kriterijais: temos atskleidimas; originalumas; kūrybiškumas; įtaiga; meninė darbo kokybė. Netvarkingi, reikalavimų neatitinkantys darbai nevertinami.

Atvirukai eksponuojami

Lapkričio 27 dieną Joniškio savivaldybė informavo, kad kol kas darbų dar nesulaukė, nes šiemet konkursas paskelbtas lapkričio 23 d.:Kaip rodo praktika, darbus dalyviai pateikia paskutinėmis dienomis iki nustatyto termino (šiemet tai gruodžio 17 d. ). Praėjusiais metais gauta apie 230 atvirukų. Daugiausia jų pateikė rajono ugdymo įstaigų moksleiviai.“

Konkurso tematika – Joniškio kraštas, gamtos ir kultūros paveldo objektai. Konkurso nuostatai nurodo atviruko tematiką, dydį, o atlikimo technika gali būti laisvai pasirenkama (grafika, piešimas, koliažas, kt.).

Konkurso atvirukai

Savivaldybės specialistai informuoja, kad dalyvių atvirukai yra eksponuojami parodoje: kartais paroda būna savivaldybės patalpose, praėjusiais metais atvirukai eksponuoti Joniškio rajono švietimo centre.

„Prieš kelerius metus nugalėtojų atvirukai būdavo atspausdinami spaustuvėje, juos rajono Meras panaudodavo sveikindamas kitų savivaldybių administracijų darbuotojus, rajono įstaigas, giminingų miestų vadovus. Vėliau dėl lėšų trūkumo spausdinimo atsisakyta. Tad dabar atvirukai eksponuojami, vėliau gali būti grąžinami autoriams“, – tikina konkurso rengėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)