Valstybinio turizmo departamento (VTD) Vietinio turizmo poskyrio vadovė Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė pabrėžia, jog šiemet slidinėjimo paslaugų Lietuvoje itin gausu. Pasak vadovės, atnaujintame sostinės Liepkalnio žiemos sporto centre laukia net dešimt trasų, Ignalinos žiemos sporto centre – keturios trasos, Anykščiuose – taip pat keturios, Birštone – viena, Druskininkuose – viena atvira ir dvi uždaros, Jonavoje – dvi slidinėjimo trasos ir dvi snieglenčių trasos.

„Pajūrio regionas jau irgi pagaliau gali pasiūlyti trasas slidinėjimo entuziastams – atnaujintame Utrių kalne, Klaipėdos rajone, jos net keturios. Jei nėra sniego – ne bėda, visuose išvardintose vietose sniegą gamina sniego mašinos, tereikia minusinės temperatūros. Neturintys inventoriaus viską gali išsinuomoti slidinėjimo centruose“, – praneša I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

VTD Vietinio turizmo poskyrio vadovės teigimu, tūkstančiai lygumų slidinėjimo mėgėjų kasmet dalyvauja „Snaigės“ žygiuose, kurie Lietuvoje rengiami nuo 1963 m. Jie vyksta Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Panevėžio, Jonavos apylinkėse.

Ilgametis „Snaigės“ žygių organizatorius Algimantas Jucevičius dalinasi Vilniaus rajono vietomis, kuriose šią žiemą būtinai reikia apsilankyti. „Slidinėjimo trasas yra įrengęs Pavilnių ir Verkių regioninis parkas. Jų pradžia – Žaliųjų ežerų gatvėje nuo automobilių stovėjimo aikštelės, prie Verkių rūmų. Taip pat nuolat yra prižiūrimos Europos centro golfo klubo trasos“, – tikina pašnekovas.

Liepkalnio žiemos slidinėjimo trasos – Vilnius, Minsko pl. 2

Liepkalnyje galima rasti net 10 veikiančių slidinėjimo trasų. Didelis šaltis šioje vietoje nebūtinas - užtenka -3 laipsnių temperatūros, kuriai esant gaminamas sniegas. Liepkalnyje šiemet galima rasti apie 20 įvairaus sudėtingumo figūrų bei sniego parke esantį bugelinį keltuvą.
Liepkalnio slidinėjimo trasa

Lietuvos žiemos sporto centrasIgnalina, Sporto g. 3

Čia veikia 4 kalnų slidinėjimo trasos su 4 pakėlėjais ir 2 sniego gaminimo sistemomis. Viena iš trasų su pakėlėju skirta vaikams ir pradedantiesiems, viena varžyboms ir dvi mėgėjiškam slidinėjimui. Nevykstant varžyboms Lietuvos žiemos sporto centre veikia 3 mėgėjiškos trasos ir 1 vaikiška. Centre taip pat pat paruošta lygumų slidinėjimo trasa (0,5 km., 1,0 km., 6,0 km., 7,5 km.) slidinėjimui laisvu stiliumi.
Lietuvos žiemos sporto centras

Laisvalaikio ir pramogų centras „Kalita“Anykščiai, Kalno g. 25

Centre veikia 4 įvairaus sudėtingumo trasos, kurių ilgis - nuo 200 iki 400 metrų. Į kalną kyla 5 keltuvai, vaikams ir pradedantiesiems skirtas atskiras keltuvas. Nuo Kalitos kalno atsiveria nuostabus Anykščių gamtos vaizdas.
Laisvalaikio ir pramogų centras „Kalita“

Birštono slidinėjimo centrasBirštonas, N. Silvanavičiaus g., šlaitas šalia Vytauto kalno

Šiame centre galima paslidinėti dvejopo sudėtingumo (160 ir 300 metrų) ilgumo trasose. Viršukalnė siekia 40 metrų, į kurią galima pakilti keltuvu, kuriame vienu metu telpa 15 žmonių. (Šiuo metu trasa neveikia)
Birštono slidinėjimo centras

Žiemos pramogų kompleksas „Snow Arena“ – Druskininkai, Nemuno kelias 2

Tai vienintelis žiemos pramogų parkas Baltijos šalyse, kuriame slidinėti galima ne tik žiemos metu, bet ir visus metus. Pramogų komplekse veikia 2 uždaros kalnų slidinėjimo trasos ir atvira lauko trasa. Sniego parke yra išdėstytos ir kas mėnesį keičiamos figūros įvairiems triukams atlikti.
Žiemos pramogų kompleksas „Snow Arena“

Jonavos slidinėjimo centras – Jonava, Joninių slėnis, vakarinis šlaitas

Ant šlaito suformuotos 4 nusileidimo konfigūracijos. Ilgiausios trasos ilgis siekia 200 metrų, taip pat yra atskiros trasos snieglentininkams, o tiesiausia trasa skirta mėgstantiems greitesnį nusileidimą.
Jonavos slidinėjimo centras
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)