Celiulitas: priežastys ir padariniai

Celiulitas atsiranda dėl įvairių priežasčių, tačiau pačias svarbiausias galima aiškiai įvardyti:

• Sutrikusi limfos cirkuliacija
• Kraujo apytakos sutrikimai
• Riebalų apytakos sutrikimai

Masažas su medumi padeda išspręsti minėtąsias problemas – jis šildo odą ir poodinius sluoksnius, padeda išskaidyti riebalų sankaupas ir pašalinti susikaupusius toksinus. Be to, po tokio masažo pagerėja odos tonusas ir ji įgauna sveiką spalvą (celiulito paveikti odos plotai neretai įgauna melsvą atspalvį).

Kaip atlikti anticeliutinį medaus masažą?

Prisiminkite – prieš masažą būtina karšta vonia ar pirties procedūros (svarbu atverti odos poras ir sušildyti kūną).

Po to ant odos, paveiktos celiulito, reikia užtepti storą natūralaus medaus sluoksnį (sluoksnio storis – mažiausiai pusė centimetro). Medų į odą reikia įtrinti lengvais masažuojančiais judesiais ir palaukti, kol jis įsigers.

Sekantis žingsnis – plekšnojimai. Juos reikia atlikti taip: delnu plekšnoti per medumi išteptą odą. Toks masažas turėtų trukti apie 20 minučių. Procedūrą reikėtų kartoti kasdien (rekomenduojame mažiausiai 15-20 seansų per mėnesį).

Atkreipkite dėmesį – per anticeliulitinį masažą medus gali įgauti tamsų ar pilkšvą atspalvį. Manoma, kad medus spalva pasikeičia dėl šlakų, per odos poras pasišalinančių iš organizmo.

Svarbiausios rekomendacijos namuose atliekant anticeliulitinį medaus masažą:

• Nepaisant šios procedūros paprastumo, ją vis dėl to derėtų vertinti atsakingai. Visų pirma, reikia išsiaiškinti, ar nesate alergiška medui (tai galima patikrinti ant nedidelio odos ploto užtepus medaus ir po kurio laiko jį nuplovus – jeigu jūsų odą į jį nesureagavo neigiamai, medų galite drąsiai naudoti masažui).

• Dar vienas svarbus niuansas – medus iš karto sušildo probleminę vietą, kur buvo užteptas. Jei atliekamas ne viso kūno medaus masažas, atsiranda kūnų dalių temperatūrų disbalansas. Tai gali pakenkti aukštu kraujospūdžiu besiskundžiantiems žmonėms bei chroniškomis ligomis sergantiems asmenims.

Deja, medaus masažas nepadeda celiulito atsikratyti visiškai ir visiems laikams. Tačiau derinant jį su sportu ir tinkama dieta, galima pasiekti išties puikių rezultatų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)