Gyrė ir neskoningus megztinius

Megzti rūbai neatsiejami nuo dizainerės Indros Dovydėnaitės stiliaus. Moters teigimu, kalėdiškai „saldūs“ megztiniai yra šventinė klasika, tradicija, kurios reikėtų laikytis.

I. Dovydėnaitė
„Į  „klišinius“ žiemos megztukus žiūriu labai normaliai – juk smagu! Šventiniu laikotarpiu žmonės būna gana sentimentalūs, o tokie rūbai tik prisideda prie teigiamų emocijų, įkvepia. Yra nemažai ir labai neskoningų, masinės gamybos megztinių, tačiau jei jie nuteikia žmones šventėms – jų misija įvykdyta ir tai yra sveikintina“, - šypsodamasi pasakojo dizainerė. 

I. Dovydėnaitė pabrėžė, kad lietuviams reikia išmokti  iš savęs pasijuokti, o būtent tokie rūbai ir padeda atsipalaiduoti ir su draugais bei namiškiais įsijausti į gražiausią žiemos šventę, kuria gerą nuotaiką.

„Pati jų kūrusi nesu - tokia linija būtų labai laikina, mėnesio trukmės, bet tokius megztinius vertinu labai teigiamai“, - sakė dizainerė.

Amerikietišką ikoną galima ir sulietuvinti
 
Mados namų „Modi du“ įkūrėja Diana Vapsvienė taip pat palaiko žieminiais simboliais margintų megztinių idėją. Jos teigimu, tai gražu, šilta, labai šeimyniška ir jauku.

D. Vapsvienė
„Vertinant stilistiškai, tai šie megztukai man labai gražūs ir iškart asocijuojasi su Amerika. Lietuvoje šių sezoninių rūbų pasiūla, deja, nėra tokia didelė, tad ir nelabai daug žmonių vaikšto su megztiniais, kurie itin populiarūs Anglijoje ar Amerikoje“, - pastebėjo moteris.

Dizainerė pabrėžė, kad kiekvienas ir namie, tačiau su meile megztas rūbas galėtų atstoti amerikietiška ikona tapusį kalėdinį megztinį, tačiau švenčių metu ne rūbai esą svarbiausi.

„Kai Kalėdoms prie židinio susirenkame visa šeima apie aprangą galvojame mažiausiai – tą šilumą ir nuotaiką kuria ne rūbai, o artimųjų rūpestis ir buvimas drauge“, - sakė D. Vapsvienė.

Tiek Anglijoje, tiek Amerikoje vos iškritus pirmajam sniegui į gatves kalėdinių megztinių pardavimai išauga kelis kartus. Vieni jų  gražūs ir originalūs, tačiau vis dažniau tyčia perkami tie, kurie atrodo itin absurdiškai.

Peržiūrėję šią galeriją galėsite nuspręsti, ar išdrįstumėte su tokiu rūbu pasirodyti viešumoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)