Sunkvežimio vairuotojas nepraleido autobusiuko

Trečiadienį, apie 15.20 val., ugniagesiai gelbėtojai gavo pranešimą apie didelę avariją Kauno r., Vilkijos sen., Valmantiškių kaime.

Buvo pranešta, kad susidūrė autobusiukas „Citroen Jumper“ ir sunkvežimis „Iveco“, prispausta moteris. Atvykus gelbėtojams, prispaustų žmonių automobiliuose nebuvo, tačiau pagalbos reikėjo – ugniagesiai medikams padėjo iškelti iš automobilių 4 žmonės.

Eismo įvykyje dalyvavo 8 žmonės, penki iš jų išvežti į gydymo įstaigas. Kelių policijos duomenimis, avarija įvyko, kai sunkvežimio 48 metų vairuotojas, važiuodamas šalutiniu keliu, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio autobusiuko „Citroen Jumper“, vairuojamo 57 metų vyro ir su juo susidūrė.

Įvykio metu buvo sužeisti penki autobusiuko keleiviai: 48 metų vyras, 44 ir 43 metų moterys ir dvi 17-metės merginos. Sužeistieji iš ligoninių išleisti gydytis ambulatoriškai.

Identiškoje situacijoje vairuotojas kaltės nenorėjo pripažinti

Vilniuje vairuojantis Emilis D. prisipažįsta, kad buvo patekęs į identišką situaciją – pagrindiniu keliu važiavusio vaikino nepraleido sunkvežimis, todėl eismo dalyviai susidūrė.

„Tai įvyko prieš kokius 3 metus, Vilniuje, Ateities gatvėje. Važiavau pagrindine juosta, o iš šalutinio kelio, iš kiemo, pasikrovus važiavo sunkioji. Vairuotojui signalinau, o jis žiūrėjo į kitą pusę ir gavau smūgį į mašinos šoną“, – prisimena Emilis D.

Negana to, po eismo įvykio sunkvežimio vairuotojas nenorėjo pripažinti kaltės. „Kvietė policiją ir net tada nepripažino kaltės. Tik kai pas tyrėjus nukeliavo, gavau laišką, kad jis kaltas. Galų gale, kaltę pripažino“, – prisimena vaikinas.

„Suprantu, kad sunkiajam transportui kartais yra sunkiau išsukti ir panašiai, bet taisyklės yra taisyklės. Daugiausia juk lemia pats vairuotojas“, – teigia Emilis D.

Kelyje trūksta savitarpio pagarbos ir atsargumo

Vairavimo mokyklos „Dorkanas“ saugaus eismo mokytojas Darius Kanapinskas tokius įvykius, kuomet pagrindiniu keliu važiuojančios transporto priemonės nepraleidžia išsukanti iš šalutinio, vadina klasikiniais.

Rugpjūčio pirmoje pusėje įvykus panašiam eismo įvykiui jis perspėjo vairuotojus, jog šiais laikais jie valdo padidinto pavojingumo transporto priemones – reikia būti atsargiems ir neatsipalaiduoti važiuojant pagrindiniu keliu.

„Ir nesvarbu, ar važiuojame pagrindiniu keliu, ar turime pirmumo teisę, ar mūsų automobilis naujas bei „protingas“. Visuomet turime atsižvelgti, ar esame matomi, ar kitas kolega nepadarė klaidos, nepagavo „žioplio“. Kelių eismo taisyklės telpa į šį punktą: „eismo dalyvių elgesys grindžiamas savitarpio pagarba ir atsargumu“, – teigia saugaus eismo mokytojas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)