Priešmokyklinio ugdymo proceso pertvarkai ruošiasi ir Klaipėdos švietimo įstaigos. Miesto savivaldybė planuoja kreiptis į miesto gyventojus, auginančius minėto amžiaus vaikus, ir pakviesti užregistruoti būsimus priešmokyklinukus.

Kokiose patalpose ir kaip bus organizuojamas priešmokyklinio ugdymo procesas dar nėra apsispręsta, tačiau jau dabar aišku, jog dėl vietų darželiuose stokos jis bus perkeltas į bendrojo lavinimo mokyklas.

Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė, šiuo metu švietimo specialistai rengia įvairius priešmokyklinio ugdymo organizavimo modelius, kuriuos tėvai galės pasirinkti pagal savo vaiko poreikius.

Švietimo įstatyme numatyta, jog priešmokykliniam ugdymui per metus turi būti skirta ne mažiau nei 640 valandų ir ne mažiau 4 valandų per dieną, o dėl visų kitų proceso organizacinių dalykų sprendimus priims vietos savivaldos institucijos.

„Savivaldybės kompetencijoje nuspręsti, kaip bus organizuotas priešmokyklinio ugdymo procesas, todėl Klaipėdos švietimo specialistai stengsis atsižvelgti į skirtingus tokio amžiaus vaikų poreikius ir pasiūlys tėvams pasirinkti labiausiai priimtiną modelį. Tėvai galės pasirinkti, kiek valandų per dieną vaikas praleis įstaigoje ar miegos pietų miego, kiek kartų valgys“, – teigė Nijolė Laužikienė.

Šiuo metu priešmokyklines grupes Klaipėdos mieste lanko 1758 vaikai, numatoma, jog įvedus privalomąjį priešmokyklinį ugdymą, šis skaičius uostamiestyje išaugs dar 100 vaikų.

Priešmokyklinio ugdymo procesą visiškai perkeliant į bendrojo ugdymo mokyklas, uostamiestyje bus siekiama užtikrinti, jog vaikai galėtų ir toliau tęsti mokymąsi tose pačiose įstaigose, kurias pradėjo lankyti.

Dauguma Europos Sąjungos šalių peržiūri savo ankstyvojo ugdymo (nuo gimimo iki privalomo mokymosi mokykloje pradžios) politiką. Kai kuriose šalyse privalomasis mokymas pradedamas 6,5 ar net 4 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)