„Itin dažnai S. Laroo apibūdinama kaip muzikantė, kuri neplaukia pasroviui, o kuria savitą muzikos stilių, vadinamą naujuoju džiazu ir svinguojančia kūno muzika. Hiphopas, džiazas, salsa, repas, funk, reggae – visi šie muzikos stiliai tiesiog tobulai persipina olandės ir jai pritariančių muzikantų nesibaigiančiose improvizacijuose. Tad neabejotinai abejingo ji nepaliks nė vieno šiųmečio festivalio žiūrovo“, – įsitikinusi Klaipėdos pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė.

Beje, dėl savo unikalių improvizacijų, išgalvotų melodinių linijų, grojimo manieros S. Laroo dažnai yra lyginama su legendiniu džiazo atlikėjo ir džiazo pasaulio korifėju Milesu Davesu bei yra tituluojama ponia Miles Davis.

Klaipėdos pilies džiazo festivalio scenoje S. Laroo pasirodys kartu su savo grupe: Warren Byrd (JAV, klavišiniai), repo muzikos atlikėjai MC Phantom (Gana, vokalas) ir MC Complex (Surinamas, vokalas), Gideon Hamburger (Olandija, gitara), Maarten Bakker (Olandija, bosiniai), Willem Smid (Olandija, būgnai), Pape Amadou Seck (Senegalas, perkusija, vokalas).

Su savo grupėmis arba kaip kviestinė solistė S. Laroo koncertuoja visame pasaulyje. Nors ši trimito virtuozė pirmąsyk trimitą į savo rankas paėmė dar būdama aštuonerių, rimtai muzika susidomėjo tik studijų metais, kai viename iš Amsterdamo universitetų studijavo matematika bei po truputį atrado miesto muzikinį gyvenimą: koncertus, jam sessions, meistriškumo pamokas. Būdama devyniolikos ji metė matematiką ir įstojo į muzikos mokyklą bei pradėjo aktyviai koncertuoti.

S. Laroo groja trimitu, išilgine fleita, kornetu, gitara ir violončele, fortepijonu ir elektriniais vargonais.

Klaipėdos pilies džiazo festivalis šiemet vyks birželio 5-7 d. Kruizinių laivų terminale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)