Švedai tai vadina „Julklapp“ ir rengia prieš Kalėdas. Lietuvoje kol kas tokios tradicijos nėra, tad ir deramo lietuviško pavadinimo dar neturime. Tai galėtų būti „dovanynės“, „dovanų mugė“, „dovanų birža“.

Pietų Baltijos programos projekto „BCP - Verslo ir kultūros partnerystė“ įgyvendintojai sumanė paskatinti verslo ir kultūros įmones, organizacijas ir pavienius verslininkus, kultūros ar meno veikėjus pasikeisti dovanomis ir taip užmegzti glaudesnius ryšius, geriau pažinti vieni kitus.

Gruodį tokie renginiai dar vyks Rostoke, Ščecine bei Rietave.

Gruodžio 12 d. toks renginys vyks Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre. Iki pat šios dienos bet kuris verslininkas ar menininkas, sumanęs nudžiuginti savo dovana, galėjo ją užregistruoti interneto portale www.menaskartu.lt.

Dovanų pobūdis ir vertė nebuvo ribojami. Ji tiesiog turėtų atitikti dovanojančiojo savigarbą ir pademonstruoti išmonę.

Dalyvių sąrašas viešai neskelbiamas, tad išlieka intriga, kokie meno ir verslo atstovai atvyks į „dovanynių“ vakarėlį.

Šventinę programą dovanos talentingiausi Eduardo Balsio menų gimnazijos moksleiviai. Savo dainomis džiugins gerai žinoma vaikų džiazo studija „Junior city jazz“.

Belieka laukti, jog kažkam jų dovana bus tikrai laukiama ir suteiks malonių įspūdžių, o verslo ir meno bendradarbiavimas pasitarnaus didesniam tarpusavio supratimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją