Riebalų ir maisto dėmės pasitaiko dažniausiai. Ir ant drabužių, ir ant avalynės, ir, kaip nekeista, ant tapetų. Nors nieko keisto: net jeigu jūs karštą dieną paprasčiausiai aunatės, prisilaikydami ranka sienos, prakaitas beveik garantuotai virs riebia dėme. Kovoti su ja nėra paprasta, tačiau įmanoma. Štai keli patikrinti būdai, kaip pašalinti iš tapetų riebalų dėmes.

1. Indų plovimo skystis

Priežastis, kodėl veiksminga: šios priemonės sudėtyje gausu ingredientų, kurie skaido riebalus.

Norint pasinaudoti šiuo indų plovimo skysčio gebėjimu, suvilgykite nedidelį rankšluostį ar kempinėlę karštame vandenyje, gerai ją išgręžkite, ant viršaus užlašinkite porą lašų šios priemonės ir lengvais sukamaisiais judesiais pavalykite dėmę. Paskui prispauskite ir palaikykite apie 20 sekundžių. Kai išdžius, dėmė turėtų būti išnykusi.

2. Soda

Priežastis, kodėl veiksminga: gebėjimas absorbuoti riebalus ir lengvai poliruoti.

Tik jokiu būdu nenaudokite sausos sodos, o sumaišykite ją su nedideliu kiekiu vandens, kad gautųsi pastos konsistencija. Pastą užtepkite ant minkštos kempinės ir šiek tiek patrinkite dėmę. Likučius pašalinkite sausa servetėle ir leiskite išdžiūti.

3. Actas

Priežastis, kodėl veiksminga: puikiai tirpdo aliejų ir riebalus.

Pats paprasčiausias būdas – supilti nedidelį acto kiekį į flakoną su purškiamu antgaliu, gausiai užpurkšti ant dėmės ir pavalyti servetėle ar sausa kempinėle.

4. Miltai arba krakmolas

Priežastis, kodėl veiksminga: puikios absorbuojančios savybės. Ne veltui krakmolas naudojamas net kaip sausas šampūnas riebiems plaukams.

Siekiant geresnio efekto, vertėtų miltelius sumaišykite su nedideliu kiekiu vandens. Paruošta pasta padenkite dėmę ir palikite džiūti 5-10 minučių. Paskui likučius pašalinkite servetėle. Jeigu reikia, viską pakartokite iš naujo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją