Ko gero, daugelis sutiks, kad mūsų šalies eismo dalyviai turi dar daug ko išmokti – kelyje trūksta pagarbos, pakantumo, tarpusavio supratimo.

Neretai išgirstame, kad „kelių gaideliams“ daugintis sudarytos visos sąlygos – įžūlūs vairuotojai jaučiasi nebaudžiami, kelių policininkai skundžiasi resursų trūkumu, o tai nulemia, kad turime tai, ką matome keliuose – įžūlių KET pažeidėjų šėlsmą.

Vis dėlto „kelių gaideliams“ nepakančių eismo dalyvių vis daugiau – tą rodo ir policijos duomenys apie piliečių užfiksuotus KET pažeidimus bei nesustabdomas nuotraukų srautas, atkeliaujantis DELFI Auto rubrikai „Baudos kvitas“. Tą daryti aktyvius piliečius skatina supratimas, kad viešumas – ne ką mažesnė bausmė nei suplonėjusi piniginė.

Portalas DELFI su partneriais žengia dar vieną žingsnį siekiant pagerinti eismo kultūrą Lietuvoje.

Kviečiame nelikti abejingais tam, kas vyksta mūsų keliuose, ir aktyviai medžioti didžiausius, įžūliausius chuliganus, juos nufilmuoti ar nufotografuoti, o visą medžiagą siųsti spec. rubrikai „Gėdos stulpas“. Čia publikuosime nuotraukas ir video medžiagą, tikimės, kad tai kaltininkus privers raudonuoti.

Pabrėžiame, kad neįgaliųjų vietose, ant šaligatvių ar vejos neleistinai pastatytų automobilių nuotraukas kviečiame ir toliau siųsti rubrikai „Baudos kvitas“, o „Gėdos stulpui“ perduoti informaciją apie tuos vairuotojus, kurie nusipelnė „kelių gaidelio“ statuso.

Laiške trumpai nurodykite užfiksuoto įvykio aplinkybes, taip pat reikia nurodyti savo kontaktus (vardą, pavardę, el. paštą, telefoną. Jei norima, kad nebūtų skelbiama pavardė arba skelbiamas tik slapyvardis – reikia nurodyti jį. Šių duomenų mums reikia tam, kad galėtume susisiekti laimėjimo atveju).

Nuotraukų ir video lauksime iki balandžio 21 d. Dešimt daugiausiai skaitytojų dėmesio sulaukusių „Gėdos stulpo“ istorijų bus apdovanotos specialiais projekto partnerio draudimo bendrovės „Gjensidige“ įsteigtais prizais - po 100 Lt čekiais draudimo paslaugoms.

Kviečiame aktyviai naudotis mobiliaisiais telefonais ir tik nufotografavus ar nufilmavus „kelių gaidelius“ siųsti el.paštu: piliečiai@delfi.lt nurodant dalyką - „Gėdos stulpas“. Redakcija pasilieka teisę publikuoti tik konkurso sąlygas atitinkančią vaizdo medžiagą ir istorijas.

Kita informacija ir sąlygos

1. Į prizus pretenduoja pranešimai, atsiųsti nuo 2013.03.19 iki 2013.04.21. (LAIKAS PRATĘSTAS)
2. Pranešimų ir medžiagų skaičius nėra ribojamas. Tas pats skaitytojas gali atsiųsti kelis pranešimus.
3. Informaciją kviečiame siųsti el.paštu: pilieciai@delfi.lt, laiške nurodant dalyką „Gėdos stulpas“. Taip pat reikia nurodyti savo kontaktus (vardą, pavardę, el. paštą, telefoną. Jei norima, kad nebūtų skelbiama pavardė arba skelbiamas tik slapyvardis – reikia nurodyti jį. Šių duomenų mums reikia tam, kad galėtume susisiekti laimėjimo atveju).
4. Dalyvaudamas konkurse skaitytojas sutinka su konkurso tvarka ir sąlygomis.
5. Autorius, pateikiantis nuotrauką ar video medžiagą konkursui, suteikia DELFI teisę laisvai disponuoti medžiaga savo nuožiūra. Nuotrauka ar video tampa portalo nuosavybe.

Laukiame Jūsų istorijų!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)