Vienoje iš judriausių Kauno vietų – prekybos miestelyje „Urmas“ – kalbinti kauniečiai pripažino, kad dauguma apie Kalėdas rimtai dar negalvoja. Tačiau šiek tiek didesnė kalbėjusių dalis teigė, jog anksti prasidedantis kalėdinis maratonas jiems netrukdo. Buvo ir pripažinusių, kad reikėtų anksčiau užsiimti pasiruošimu šventėms, jog nereikėtų verstis per galvą paskutinėmis metų dienomis.

Kita dalis apklaustųjų sakė, kad toks ankstyvas Kalėdų šurmulys jiems nepriimtinas. Anot jų, švenčių reikėtų laukti santūriau ir mažiau vaikytis materialių dalykų, o visą džiaugsmą palikti tikrosioms švenčių dienoms. Pastarosios nuomonės dažniau laikėsi vyresni kauniečiai.

Prekybos miestelyje sutikta Roberta sakė apie Kalėdas dar negalvojanti, tačiau į akis jau krenta kalėdinis asortimentas parduotuvėse ir po truputį besipuošiantis miestas.

„Tikra kalėdinė nuotaika, manau, atsiras gruodžio pradžioje, tuomet jau bus galima ir apie dovanas pagalvoti. Pernai dovanas artimiesiems ruošiau pati, mezgiau ir siuvau, šiemet nusprendžiau daryti kitaip, kažką naudingo visiems nupirkti. Labai tikiuosi, kad mintys aplankys anksčiau ir nereikės to daryti šventinėse grūstyse. Dovanoms nupirkt reikia kalėdinės nuotaikos, jaučiu, kad netrukus ji aplankys“, - sakė mergina.

Kitas pašnekovas, Justas, sakė suprantantis, kad Kalėdoms geriau ruoštis iš anksto, bet dažniausiai to įgyvendinti nepavyksta.

„Kalėdoms ruoštis niekada nėra per anksti. Čia kaip universitete egzaminams ruoštis – geriau anksčiau negu paskutinėmis dienomis ar valandomis. Jau galvoju apie šventes iš anksto, apie dovanas. Akcijos atkreipia dėmesį ir dažnai padeda suprasti, ko gali artimiesiems reikėti, ką tiktų padovanoti. Ir vis tik, nors suprantu, kad tokius dalykus pasilikti paskutinei minutei negerai, panašu, jog visko padaryti iš anksto nepavyks. Dovanas tikriausiai ir vėl teks pirkti paskutinėmis dienomis, maždaug dvi savaitės iki Kalėdų. O kalbant apie Kalėdinę nuotaiką – dar ne, trūksta sniego“, - savo mintis dėstė vaikinas.

Tuo tarpu kaunietis Einaras sakė apskritai nemėgstantis švenčių.

„Švenčių nemėgstu. Ir dovanų nedovanoju. Tai vis tiek dažniausiai būna visokios smulkmenos, kurios nėra reikalingos ir paskui kur nors nusimeta. Paties švenčių laukimo nesureikšminu, labiausiai per šventes vertinu laiką, praleistą su šeima“, - savo vertybes dėstė vyras.

Jam neakivaizdžiai prieštaravo Evelina, kuri pasakojo, jog labai smagus būna ne tik laikas per šventes, praleistas su šeima, bet pats jų laukimas.

„Labai jaudinantis laikotarpis, kai matai, kaip po truputį puošiasi ir įvairiom spalvom nušvinta miestas. Rodos, visas oras prisipildo to jaudinančio, šilto laukimo. O žmonės, nors ir skuba, tampa linksmesni, atlaidesni, daugiau šypsenų matosi aplink. Tai man tikrai ne per anksti, manau, lapkričio pabaiga yra pats tas, kai galim pradėti galvoti apie Kalėdas“, - sakė mergina.

O garbaus amžiaus sulaukusi Stefanija taip pat minėjo, kad Kalėdų laukimas yra nuostabus dalykas, bet žmonės galėtų daugiau galvoti dvasinius dalykus, o ne pamesti galvą dėl daiktų.

Kalėdos pirmiausia yra Jėzaus gimimo šventė, tai tokia ji ir turėtų būti. Turim, kaip jis mokė, mylėti vienas kitą, daugiau dėmesio skirti. O ar tos dovanos tą padaro – vargu, gal kaip tik atima daugiau laiko, kol bėgioji ir ieškai. Kalėdų galima laukti iš anksto, bet taip gal santūriau, aš suprantu. O ten jau visokios lemputės turėtų pasirodyti gal anksčiausiai kokią savaitę prieš, na grynai, kad pačioms šventėms pasiruošti. Bet yra kaip yra ir turbūt nieko nepakeisim“, - svarstė „Urmo“ prekybos miestelyje sutikta pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)