Trečioje vietoje vienmandatėje apygardoje likęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Vitalius Besakirskas tokį prašymą argumentuoja stebėtojų pranešimais apie galimą balsų pirkimą. VRK narė Živilė Verbylaitė BNS patvirtino, kad komisija nagrinės „valstiečių“ kandidato prašymą.

„Prašau dėl to, kad buvo pirkimas, ta situacija metai iš metų kartojasi Zarasų regione, per praėjusius rinkimus irgi buvo tas pats, tos pačios partijos papirkinėjimai, todėl ir prašiau“, – BNS sakė S.Besakirskas.

„Jei nors ir vienas buvo nupirktas balsas, tai jau buvo nesąžiningumo atvejis, ir negalima tokiems žmonėms eiti į Seimą, kurie taip daro“, – pabrėžė kandidatas.

Rinkimų dieną dviejų partijų stebėtojai pranešė Turmanto rinkimų apylinkėje užfiksavę, esą veždamas rinkėjus į rinkimų apylinkę vienas asmuo galėjo agituoti už Darbo partijos kandidatę Olgą Podolskienę.

Pranešime teigta, esą po balsavimo rinkėjai vežti į kandidatės šeimai priklausančią maisto prekių parduotuvę Turmante, kur pirko alaus. Liudytojai teigė, kad už balsavimą rinkėjams galėjo būti atsilyginta duodant pinigų alui pirkti.

Pati kandidatė tokius pranešimus paneigė, sakydama, kad tai buvo konkurentų siekis ją „diskredituoti ir negarbingais būdais pašalinti iš rinkimų“.

„Policija patikrino informaciją, surado minėtą automobilį ir vairuotoją, sustabdė jį, apklausė ir patvirtino, kad rinkėjai nebuvo vežami ar papirkinėjami. Dėl to ir nebuvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, policija šį klausimą laiko uždarytu“, – partijos paskelbtame pranešime teigė O.Podolskienė.

Zarasų rajono policijos komisariato viršininkas Vitalis Kutkauskas BNS patvirtino, kad gauti pranešimai patikrinti, bet ikiteisminis tyrimas dėl šio atvejo nepradėtas.

„Valstiečių“ kandidatas V.Besakirskas apygardoje liko trečias, nuo antrąją vietą užėmusios ir į antrą turą išėjusios O.Podolskienės atsilikęs 46 balsais. V.Besakirskas taip pat BNS patvirtino, jog prašys perskaičiuoti balsus apygardoje, įstatymas numato tokią galimybę, jei atotrūkis tarp balsų yra mažesnis nei 50.

Tuo metu Telšių apygardoje priešpaskutinis likęs Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) kandidatas Laimonas Jakas skunde VRK teigia, kad skaičiuojant balsus padaryta daug pažeidimų.

„L.Jakas teigia, kad Žemaitės apylinkės rinkėjų balsai buvo vežami į apygardą nesuskaičiuoti, balsadėžė neantspauduota, Lygumų apylinkėje skaičiuojant balsus, kilus abejonių dėl skaičiavimo, stebėtojai neleido perskaičiuoti balsų“, – L.Jako skundo esmę BNS nusakė VRK pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)