Onuškio vidurinė mokykla – pasirinkta ne atsitiktinai. Šioje kaimo mokykloje mokosi pakankamai mažai moksleivių – 211, tačiau iš jų – virš 80 gyvena socialiai remtinose šeimose. Daugelis jų jaučia įvairiapusį nepriteklių, todėl šio projekto tikslas – bent vienai dienai leisti likimo nuskriaustiems vaikams užmiršti kasdieninę buitį ir praleisti kupiną pramogų dieną, gauti tai, apie ką svajoja kiekvienas vaikas.

„Kai kurie mūsų mokyklos vaikučiai gyvena išties labai prastai: žiemą galima išvysti, kaip į mokyklą ateina vien su megztiniu, nes neturi ką daugiau apsirengti; vietoje žieminių, šiltų batų avi suplyšusius sportinius batelius, o knygas ir kitus pamokoms skirtus daiktus nešiojasi paprasčiausiuose plastikiniuose pirkinių maišeliuose“, - sako Onuškio vidurinės mokyklos socialinė pedagogė Vitalija Jeliniauskienė.

Daugelis žino, kad likimo nuskriaustiems vaikams dažnai trūksta paprastų dalykų, mažų dovanėlių, truputį dėmesio ir paprasčiausio bendravimo, būtent dėl to į šį projektą siekiame įtraukti tiek verslininkus, tiek žinomus Lietuvos žmones. Norime, kad vaikai galėtų išvysti savo mėgiamus dainininkus, aktorius, renginių ar TV laidų vedėjus ir su jais pabendrauti.

Tikime, kad šis projektas praskaidrins šių vaikučių dienas, suteiks jiems teigiamų emocijų bei sukurs nepamirštamus įspūdžius, o taip trokštama Kalėdų dovana taps gražios vaikystės dalimi.

Pagrindinis projekto tikslas – sunkiai besiverčiančių, socialiai remtinų šeimų vaikams padovanoti pramogų dieną sostinėje ir Kalėdų dovaną:

- kelionė į Vilnių;
- animacinio filmo seansas kino teatre;
- pietūs restorane/kavinėje;
- pažintis su žymiais Lietuvos žmonėmis bei jų asmeninė Kalėdų dovana.

Projekto metu (2012 11 11 - 12 11) kviečiami visi paremti Onuškio mokyklos vaikus, renkant naujus ir dėvėtus drabužius, avalynę, knygas, būtinus daiktus (kuprinės, kanc. priemonės ir kt.) Saldumynai ir maisto produktai taip pat gali būti renkami. Norėdami gauti daugiau informacijos, siųskite užklausą: info@nextlevel.lt

Galutinė projekto diena ir baigiamasis renginys – 2012 12 11 Vilniuje.
Labdaros davėjai – „Next Level“ labdaros projekto organizatoriai, žymūs Lietuvos žmonės, verslininkai, įmonės/rėmėjai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)