Ža­lias­ka­rę šie­met, kaip ir pra­ėju­siais me­tais, Aly­tu­je puoš VšĮ Teks­ti­li­nin­kų ir dai­li­nin­kų gil­di­jos meist­rai, va­do­vau­ja­mi kau­nie­tės me­ni­nin­kės Jo­lan­tos Šmid­tie­nės. Eg­lės pa­puo­ši­mo au­to­rė pa­brė­žia, kad Aly­taus ža­lias­ka­rė bus vie­na aukš­čiau­sių Lie­tu­vo­je, jai pa­ga­min­tas spe­cia­lus kar­ka­sas.

Va­kar per pie­tus J. Šmid­tie­nę jau bu­vo ga­li­ma su­tik­ti Ro­tu­šės aikš­tė­je prie pra­dė­tos puoš­ti eg­lės. Šie­met jos ak­cen­tas – bal­ti iš me­ta­lo pa­ga­min­ti an­ge­lų spar­nai. Jų bus 40, ir vi­si švies spe­cia­liais bal­tais pro­žek­to­riais. Spar­nus nu­kal­di­no kau­nie­tis kal­vis Ma­rius Bal­čiū­nas.

„Šie­met įei­ti į eg­lės vi­dų ne­bus ga­li­ma, ta­čiau vi­sus gy­ven­to­jus ir mies­to sve­čius la­bai kvies­čiau prie eg­lu­tės įsi­am­žin­ti su an­ge­lo spar­nais, o ypač jei pa­snigs – sku­bė­ki­te pa­si­džiaug­ti ar­tė­jan­čių šven­čių nuo­jau­ta“, – ra­gi­na J. Šmid­tie­nė.

Jos ma­ny­mu, Aly­taus eg­lė šie­met la­bai fo­to­ge­niš­ka ir tie­siog bū­ti­na prie jos įsi­am­žin­ti. Ji pa­ti šią eg­lę pra­mi­nė ba­ro­ki­ne dėl jos pa­puo­ši­mo de­ko­ra­ty­vu­mo. De­šimt me­tų įvai­rius Lie­tu­vos mies­tus Ka­lė­doms puo­šian­ti me­ni­nin­kė pra­šo aly­tiš­kius sau­go­ti ka­lė­di­nę eg­lę, nes jos kū­ri­niai daž­niau vis dėl­to nu­ken­čia ne nuo gam­tos sti­chi­jų, bet nuo van­da­liz­mo.

Kon­kur­są puoš­ti Aly­taus ka­lė­di­nę eg­lę ir jos ap­lin­ką J. Šmid­tie­nė lai­mė­jo tre­jiems me­tams. An­ge­lo plunks­no­mis bus pa­puoš­ti ir Ro­tu­šės aikš­tės švies­tu­vai, me­džiuo­se su­mon­tuo­tos lem­pu­tės. Per­nai ir šie­met Aly­taus ka­lė­di­nė pa­sa­ka yra bal­ta, o pa­ly­dint 2019-uo­sius au­to­rė ža­da tik­rą kla­si­ki­nę spal­vin­gą vai­kys­tės Ka­lė­dų eg­lę su spe­cia­liais žais­liu­kais.

Be­je, po vie­ne­rių me­tų per­trau­kos J. Šmid­tie­nė šie­met vėl puo­šia ir Kau­no eg­lę, ku­rios de­ko­ra­cijoms su­kur­ti bus pa­nau­do­ta... 4 mln. plas­ti­ko šiau­de­lių, iš ku­rių iš­augs snie­go pus­nys.

Šven­ti­niai ži­bu­riai iki pat Tri­jų Ka­ra­lių šie­met džiu­gins ne tik Ro­tu­šės aikš­tės pra­ei­vius – šven­ti­nė­mis de­ko­ra­ci­jo­mis pa­si­puoš ir pa­grin­di­nės mies­to gat­vės, me­džiai Se­na­mies­čio skve­re bei cen­tri­niai fon­ta­nai.

Eg­lės įžie­bi­mo šven­tė šie­met vyks gruo­džio 1 die­ną 16 val.

Aly­taus mies­to eg­lu­tei pa­puoš­ti Aly­taus mies­to sa­vi­val­dy­bė šie­met sky­rė 30 tūkst. Eur, dar 24 tūkst. Eur skir­ta Aly­taus mies­to puo­šy­bai, o 14 tūkst. Eur – šven­ti­niams ren­gi­niams or­ga­ni­zuo­ti.