Prausdamosi vakarais naudokite tik virintą vandenį, į jį įberkite druskos – maždaug 1 arb. šaukštelį stiklinei. Galima patepti veidą losjonu sausai odai, o kad dingtų suerzinimas, reikia į losjoną įmaišyti vieną arbatinį šaukštelį medaus.

Po prausimosi būtinai veidą ištepkite kremu sausai odai. Galima į jį įmaišyti vieną arbatinį šaukštelį morkų arba šermukšnių sulčių.

Puiki priemonė odai suminkštinti – kaukė, kurią galima pasidaryti sumaišius 1 valg. šaukštą margarino ir 1 šaukštą morkų arba šermukšnių sulčių. Kaukę palaikykite 10-15 min., po to nušluostykite popierine servetėle ir nuprauskite veidą šiltu vandeniu.

Sausai, pleiskanojančiai odai tinka kaukės įvairių aliejų pagrindu. Jų efektas pastebimas iš karto. Paimkite vatos, suplokite 1 cm sluoksniu, iškirpkite skyles akims ir burnai. Ant vatos užpilkite pašildyto nerafinuoto augalinio aliejaus, į jį dar galima įmaišyti ramunėlių (1 arb. šaukštelį 100 g aliejaus), medaus (1 valg. šaukštą), šermukšnių sulčių (1 arb. šaukštelį).

Suvilgytą aliejumi vatą uždėkite ant veido, ant viršaus dar užklokite rankšluosčiu.Po dvidešimties minučių kaukę nuimkite, nusiprauskite iš pradžių šiltu, po to šaltu vandeniu, o dar geriau – šiltu liepžiedžių nuoviru.

Šią procedūrą rekomenduojama kartoti 1-2 kartus per savaitę. Jeigu kūno oda šerpetoja, yra išsausėjusi, išsimaudykite vonioje su jūros druska, po to išsitepkite bet kokiu maitinančiu kremu, atskiestu perpus augaliniu aliejumi.

Kaip prižiūrėti odą žiemą

Žiemą odai reikia ypatingos priežiūros, nes didžiulis kontrastas tarp šalto lauko oro ir šilto ir sauso patalpų oro labai kenkia odai. Veido odos valymui ir priežiūrai reikės minkštinančių priemonių. Muilas ir savo sudėtyje spirito turintys valikliai netinka. Naudokite kremus su keramidais.

Žiemą bet kokio tipo oda reikalauja didesnio dėmesio ir papildomo drėkinimo. Tai reiškia, kad reikia nepamiršti gerti daug vandens, naudoti drėkinančius kremus. Odą apie akis taip pat reikia papildomai pamaitinti specialiais kremais arba kompresais. Kaklą, kurio oda taip pat plona ir jautri, reikia tepti maitinamuoju kremu. Kartą per savaitę darykite kaklo kaukę.

Žiemą itin jautrios ir lūpos. Jas veikia ir šaltis, ir vėjas, todėl joms reikia ypatingos apsaugos – naudokite lūpų balzamą. Stenkitės lūpų nekandžioti ir nelaižyti, nes seilės šaltyje lūpas džiovina dar labiau, jos gali sutrūkinėti.

Veido spalvai pagerinti ir odai atgaivinti naudinga medaus kaukė – ištepkite medumi nuvalytą veido odą, o po 10 minučių ją nuplaukite šiltu vandeniu.

Itin sausą odą nakčiai vietoj naktinio kremo galima patepti gydomuoju kremu su pantenoliu. Rankas nakčiai galima patepti maitinamuoju rankų kremu ir palaikyti per naktį užmovus pirštines. Ryte rankų oda bus švelni ir minkšta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)