Vasario 14-oji yra puikus paties žmogaus sukurto kultūrinio santykio tarp džiugesio ir nusivylimo pavyzdys. Ši mūsų popieriniuose ar elektroniniuose kalendoriuose pažymėta diena beveik visada kelia grėsmę ir mūsų emocijoms.

Nes tu toks gražus žmogus. Nes tu toks mielas. Nes vėjas man atpučia švelnius tavimi kvepiančius bučinius. NE. Nes aš nesijaučiu užtikrintai. Nes aš manau esanti verta ar vertas daugiau. Nes aš nesu verta ar vertas tavęs. Nes aš nežinau, kaip viską pakreipti kita linkme. GALBŪT. Nes mes nevisiškai kontroliuojame santykius. Ir todėl, kad santykiai reikalauja daug pastangų. Neabejotinai.

Šią dieną daugelį užklumpa įvairiausi jausmai, pradedant stipria meile, baigiant abejonėmis, analizėmis...

Vienas iš esminių Budos principų skelbia, jog gyvenimas yra kančia. Jis to moko ne tam, kad iš visų atimtų ryžtą. Esmė tame, kad priėmęs šią sunkiai priimamą tiesą žmogus išsilaisvina. Suvokus, kad nuostabūs ir pasitenkinimą teikiantys meilės santykiai reikalauja pastangų, kur kas lengviau ieškoti savyje gerumo ir artumo kitam. Iš tikrųjų, gražus tarpusavio elgesys ir malonus bendravimas yra tas pamatas, ant kurio turėtų stovėti visa Valentino diena.

Niekam nekyla abejonių, kad kiekvieno žmogaus „romantinis statusas“ diktuoja jo nuotaiką artėjant Valentino dienai bei pasiruošimą šiai šventei.

Štai trys patarimai, kad Valentino diena prabėgtų prasmingai:

1. Jeigu su partneriu jus sieja gražūs santykiai, branginkite ir puoselėkite juos. Mylėkite antrąją pusę už tai, kokia ji ar koks jis yra. Nepriekaištaukite jam ar jai dėl to, kad nėra kitoks ar kitokia. Kaip reikia šokti su tuo, su kuo atėjai į šokius, taip ir mylėti tą, su kuriuo esi.

2. Jeigu jūsų santykiai su partneriu prasti ir svarstote galimybę juos nutraukti, galbūt tai vertėtų padaryti nieko nelaukus, jau dabar? Nenutraukus blogų santykių, nebus galimybės naujiems, geresniems. Vienišumas nėra tas pats, kaip vienatvė. Verčiau neprisiriškite prie žmogaus, velkančio jus žemyn. Pasiryžkite išsilaisvinti, kad galėtumėte eiti pirmyn.

3. Jeigu neturite antrosios pusės, nenusiminkite. Netapkite apmaudo ar pavydo auka. Pirma, prisiminkite, kad būti vienam geriau nei turėti nevykusius santykius. Jeigu tuo netikite, dar kartą grįžkite prie antrojo patarimo. Antra, rūpinkitės savimi, nes tik taip galėsite mylėti kitą. Nepriklausomai nuo jūsų santykių statuso, kiekvienas to nusipelno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)