Kai kurios „Maxima“ parduotuvės nedirbs

Prekybos tinklų darbo valandų pasikeitimai prasidės dar nesulaukus Velykų. Kovo 31 d. „Maximos“ parduotuvės dirbs įprastu darbo grafiku, išskyrus visą parą veikiančias parduotuves, esančias Mindaugo g. 11 Vilniuje ir Jonavos g. 60 Kaune. Jos dirbs iki 23 val., rašoma prekybos tinklo pranešime spaudai.

Tačiau pirmą Velykų dieną Lietuvoje iš viso nedirbs 12 šio prekybos tinklo parduotuvių. Net 8 iš jų Vilniuje, 2 Kaune ir po vieną Prienuose ir Radviliškyje. Praeitais metais per Velykas nedirbo 19 parduotuvių.

„Sudarydami parduotuvių, veikiančių regionuose, darbo grafikus, atkreipėme dėmesį į srautų pasiskirstymą šventės dieną. Pirmąją šv. Velykų dieną, balandžio 1-ąją, parduotuvės, įsikūrusios arčiau miestų ar kaimelių centrų, taip pat bažnyčių darbą pradės kiek anksčiau – 9 val. Kitos parduotuvės – 10 val. Tądien visos parduotuvės duris užvers – 19 val.“, – sako „Maximos“ operacijų vadovė Irtautė Ščerbavičienė.

Tik viena „X“ formato parduotuvė, esanti Vilniuje, Dariaus ir Girėno g. 19B, dirbs nuo 10 val. ryto ir užsidarys jau 18 val. O įprastai visą parą veikiančios „Maximos“ Mindaugo g. 11 Vilniuje ir Jonavos g. 60 Kaune tądien dirbs nuo 10 val. iki 19 val.

Norintiems apsipirkti antrąją Velykų dieną bus šiek tiek lengviau. Tą dieną dirbs beveik visos parduotuvės, tačiau trumpiau. Balandžio 2 d. klientų „Maximos“ parduotuvės lauks nuo 10 val. ryto iki 20 val. vakaro, įskaitant ir visą parą dirbančias parduotuves.

Maxima

Trumpiau – iki 17 val. – klientų lauks PC „Europa“ Vilniuje įsikūrusi parduotuvė. Taip pat trumpiau, iki 19 val., dirbs Lakūnų g. 24A-2, Vilniuje esanti „Maxima“. Iki 21 val. dirbs šio prekybos tinklo parduotuvė Karaliaus Mindaugo pr. 49 Kaune (PPC „Akropolis“).

Antrąją Velykų dieną nedirbs tik Žiežmariuose esanti mažiausio formato „Maximos“ parduotuvė.

„Rimi“ ir „Iki“ nusprendė dirbti įprastai

Kaip teigia „Rimi“ marketingo ir viešųjų ryšių vadovė Dalia Kyberbaitė, šventiniu laikotarpiu visos parduotuvės dirbs įprastu laiku. Esą taip nuspręsta daryti išanalizavus klientų poreikius.

Nauja "Iki" parduotuvė Balsiuose
Prekybos tinklo „Iki“ parduotuvės per šventes taip pat dirbs įprastu darbo laiku. „Iki“ prekybos tinklo parduotuvių darbo laiką nustatome atsižvelgdami į mūsų pirkėjų apsipirkimo poreikius. Matome, kad mūsų pirkėjams svarbu turėti galimybę apsipirkti švenčių dienomis, todėl per šias Šv. Velykų šventines dienas prekybos tinklo IKI parduotuvių laikas nesikeis“, – informuoja viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė.

Nedirbs visai

Prekybos tinklo „Norfa“ parduotuvės jau ir kovo 31 dieną keičia savo darbo grafiką: dirbs 2 valandom trumpiau.

Tačiau per Velykas „Norfa“ parduotuvėse apsipirkti negalėsite. Prekybos tinklo atstovai pranešime spaudai teigia, kad kaip ir praeitais metais, taip ir šiemet, šventinį Velykų sekmadienį – nedirbs.

„Norfos mažmenos“ vadovybė įsitikinusi, kad yra datų, kurios turėtų būti „neprekybinės”. Pernai ne tik per Velykas, bet ir pirmąją šv. Kalėdų, taip pat Naujųjų metų dieną šio prekybos tinklo parduotuvės iš viso nedirbo. Pasak „Norfos mažmenos“ valdybos pirmininko Dainiaus Dundulio, kai kurie darbo laiko apribojimai ar apsiribojimai yra reikalingi, kad šventės neaplenktų ir prekybos sektoriaus darbuotojų. „Šventinėmis dienomis ramybės ir pastovumo jausmas yra būtini“, - sakė D. Dundulis.

Panašios nuomonės laikosi ir prekybos tinklas „Lidl“. „Mūsų prekybos tinklo pozicija – sudaryti galimybę darbuotojams praleisti didžiąsias metų šventes kartu su šeimomis ir artimaisiais. Dėl to nuo praėjusių metų pradėjome inicijuoti reikšmingus pokyčius: per pastarąsias Kalėdas ir Naujuosius metus mūsų tinklo parduotuvės nedirbo. Taip pat nedirbsime ir pirmąją šių Velykų dieną, sekmadienį“, – teigia „Lild“ atstovė Valerija Lebedeva.

Balandžio 2-ąją, pirmadienį, visos „Norfos“ ir „Lidl“ parduotuvės dirbs įprastu grafiku.

Per Velykas galės pramogauti

Velykų sekmadienį Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių prekybos ir pramogų centrai „Akropolis“ bus atviri lankytojams, tačiau juose dirbs tik parduotuvės „Maxima XXX“, „Eurovaistinės“ ir restoranai, kavinės, kino centrai, boulingai bei Ledo arenos. „Maxima“ ir „Eurovaistinė“ dirbs nuo 10 val., tačiau norintiems pramogų teks palaukti iki 12 val. Restoranai, kino teatrai, ledo arenos bei boulingai prekybos ir pramogų centruose „Akropolis“ darbą pradės nuo pietų.

O štai Kauno „Akropolis“ pirmą Velykų dieną nedirbs visai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)