Patarimai, kokiais būdais šalinti strijas

1 būdas – masažas

Odos masažas efektyvus kaip profilaktikos priemonė ar tokiu atveju, jei strijos nėra ryškios. Tačiau masažas rankomis naudos neduos. Paveikti gilius odos struktūros pasikeitimus galima tik su specialiais prietaisais, pvz., su vakuuminio masažo aparatais. Po vakuuminio masažo kurso negilios strijos gali visiškai išnykti, gilesnės – apsilyginti, taip pat išjudinamos nedidelės riebalų sankaupos. Tiesa, visiškai gilesnių strijų vakuuminis masažas nepanaikins.
Rekomenduojama 5-8 seansai.

2 būdas – įvyniojimai dumbliais

Klaidingai manoma, kad ši procedūra panaikina strijas, todėl daugelis jaunų mamų ilgai vaikšto į procedūras, o norimo rezultato nesulaukia. Įvyniojimai patartini kaip profilaktinė priemonė, jie didina odos elastingumą, gerina kraujotaką. Aktyvūs dumbliuose esantys fermentai prasiskverbia į viršutinius odos sluoksnius ir pakeičia jos struktūrą. Įvyniojimai su dumbliais rekomenduojami tik tada, kai strijos negilios.
Rekomenduojama 8 – 10 procedūrų.

3 būdas – odos šlifavimas mikrokristalais

Odos šlifavimas mikrokristalais išties padeda pašalinti po gimdymo atsiradusias strijas. Su specialiu aparatu mažos dalelės (įprastai – aliuminio oksido) įtrinamos į odą. Procedūra veiksminga, saugi, todėl ją gali daryti net ir maitinančios motinos.
Rekomenduojama 5 -8 procedūros.

4 būdas – plastinė operacija

Tai specifinė priemonė po gimdymo atsiradusioms strijoms naikinti. Pilvo plastinė operacija – figūros koregavimas chirurginiu būdu. Deja, šis būdas turi daugiau minusų, negu pliusų. Visų pirma, juo efektyviai šalinamos įsisenėjusios strijos – procedūrą galima atlikti ne anksčiau, nei praėjus pusei metų po gimdymo. Antra, pašalinamos ne tik strijos, bet ir išsitampiusi oda. Trečia, operacija atliekama tik pilvo apačioje, po bamba, ant klubų ir bikinio srityje. Ketvirta, didelė rizika, kad liks randų. Penkta, gijimas labai ilgas ir gana skausmingas.

Rekomenduojama 1 operacija.

5 būdas – gydymas lazeriu

Tai bene geriausias strijų po gimdymo šalinimo būdas, odos sluoksniai veikiami lazerio spinduliais. Nuo lazerinės terapijos randai visiškai išnyksta. Jei strijų daug ir jos labai gilios, gali likti nežymių pėdsakų. Procedūra saugi, bet atliekama tik baigus maitinti.
Rekomenduojamos 2 – 4 procedūros.

6 būdas – cheminis šveitimas

Po šveitimo strijos visiškai neišnyksta, bet tampa mažiau matomos. Cheminio šveitimo paslaptis – šveičiant vaisių rūgštimis, oda cheminiu būdu nudeginama ir ištirpdomi jos viršutiniai sluoksniai. Po procedūrų negilios strijos išsilygina, gilios tampa lygesnės.
Rekomenduojamos 2 – 3 procedūros.

7 būdas - mezoterapija

Kovoti su strijomis padeda ir grožio injekcijos – mezoterapija. Į odą suleidžiama biologiškai aktyvių medžiagų. Atsikratyti strijų 100 procentų nepavyksta, bet po grožio injekcijų oda akivaizdžiai atsinaujina, pasidaro stangri, elastinga, strijos palygėja.

Mezoterapijos trūkumas – laikinas poveikis, procedūrą reikia pakartoti kas 5 – 6 mėnesius.

Rekomenduojama 1 – 2 procedūros.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)