Tarp dvylikos Kūčių patiekalų ant stalo beveik visada puikuojasi silkė. Dažnai ji guli storuose majonezo ir burokėlių pataluose, todėl dietologai siūlo pabandyti šiais metais pakeisti įprastus silkės receptus į sveikesnius ir paeksperimentuoti virtuvėje.
© Shutterstock

Dietologė Kristina Jasmonienė sako, kad silkę galima paruošti įvairiausiais būdais, pagal kiekvieno skonį. „Nėra vieno recepto, yra labai daug modifikacijų, bet svarbiausias akcentas, kad žuvis neturi plaukti padaže ar mirkti aliejuje. Jeigu šalia yra garnyras, geriau patiekti šviežias daržoves, pavyzdžiui, svogūną šalia, o ne kepintas keptuvėje“, - sako ji.

Dietologė pataria išbandyti silkę su džiovintais vaisiais – tai ne tik bus įdomus patiekalas ant Kūčių stalo, bet ir sveikas. DELFI dalinasi pora originalių silkės receptų.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Aplankiusi populiarų kurortą, nuomonę apie poilsį Turkijoje pakeitė jau po pirmos dienos (20)

Apie Turkiją teko skaityti galybę atsiliepimų, tačiau niekada ten nesilankiau. Stebėjau vis...

Kontracepcija jau ne tik moterų reikalas: gydytojas papasakojo apie priemonę, kurią mažai kas žino (16)

Norint išvengti neplanuoto nėštumo , nemaža dalis moterų pasiryžta visą likusį gyvenimą...

Prabangus Panevėžyje statomo namo interjeras pranoksta net Vilnių ir Kauną (94)

Lietuviai vis labiau trokšta savo namuose modernios klasikos, kuri pabrėžtų ne tik...

Planuoja paskatinti lietuvius gimdyti daugiau vaikų: ant stalo gula ir mokestinės lengvatos (323)

Vyriausybė trečiadienį pritarė planui, kuriame numatytomis priemonėmis be kitko planuojama...

Vilniuje pavalgyti už 23 eurus nusidriekė eilės: žmonės nebetilpo (219)

Sostinėje trečius metus iš eilės įvykęs „Vilnius Gastro Masters“ gastronomijos renginys...

Edita Mildažytė: nemoku gyventi viena (58)

Niekada ir nemokėjo – atvirai prisipažįsta charizmatiškoji televizijos laidų vedėja Edita...

Britų laikraštis paskelbė įtariamo Skripalius apnuodijusio vyro vardą (17)

Britų laikraštis „Daily Mirror“ sekmadienį paskelbė buvusio rusų dvigubo agento Sergejaus...

Prakalbino tris „Vagner“ vadus: Putinas ką tik paaiškino, kad reikia ruoštis (1096)

Sirijoje kovojantys samdomi rusų kariai tvirtina, kad šioje šalyje jie yra ne tam, kad užsidirbtų...

Naktį Vilniuje girto „CityBee“ vairuotojo sukeltoje avarijoje žuvo mergina (683)

Sekmadienio naktį, 4.17 val., Vilniuje, prie Laisvės ir Pilaitės prospektų sankryžos susidūrė...

Saugirdas Vaitulionis prisipažino: mano tėvai turėjo apsiginkluoti kantrybe (64)

Nors komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis savų atžalų dar neturi, neslepia, jog aukle...