Puiku, dabar ir jūs galite padaryti tą patį.

Tiesiog išeikite į gatvę ir pradėkite bėgti, bėkite, kol galite, kol pamatysite, kaip tirpsta nereikalingi kilogramai, kaip jūsų širdis sustiprėja ir jaučiatės geriau už visus visame pasaulyje. Niekas negalės jūsų sustabdyti po to, kai kartą ryžotės pradėti bėgioti. Tik pradėkite ir parodykite visiems, ką galite.

STOP!

Jei taip galvojate, vadinasi, esate klaidingame kelyje. Jei tik taip galvojate apie bėgimą, tuomet jūsų pirmasis pabėgiojimas taps ir paskutiniu. Bėgimas reikalauja planavimo ir pasiruošimo, ir tik tuo atveju gausite naudos ir paversite užsiėmimus savo gyvenimo dalimi. Štai paprasti patarimai, kaip pradėti bėgioti.

Nusiteikite bėgimui

Bėgioti - ne taip paprasta. Šis sportas ištraukia jus iš komforto zonos, o dauguma žmonių nesijaučia komfortiškai bėgiodami. Turite tam nusiteikti ir suprasti, kad tai, ką norite daryti, ne taip paprasta. Duokite sau vieną mėnesį (ne vieną bėgimą, ne vieną savaitę, bet trisdešimt dienų) reguliarių treniruočių bent tris kartus per savaitę. Nepasiduokite, kol mėnuo nesibaigs. Jūsų sąmonė turi būti jūsų žadintuvas nepriklausomai nuo to, ką jaučiate ir ką jūsų tinginys priverčia jus galvoti šį pirmąjį mėnesį.

Planuokite savo maršrutą

Jei bėgiojate ant treniruoklio sporto salėje, šį punktą galite praleisti. Jei esate pasirengę bėgioti kaimynystėje arba parke, reikia susipažinti su maršrutu. Nuspręskite, kur pradėsite ir kur baigsite. Vizualiai įvertinus maršruto taškus, jums bus lengviau orientuotis, kiek jums dar liko. Patarimas: pasirinkti maršrutą, kuris užimtų apie trisdešimt minučių pėsčiomis. Ir dar vienas dalykas - rinkitės pradžiai daugiau mažiau lygų landšaftą.

Pradėkite nuo pasivaikščiojimų

Apsisprendę dėl maršruto, pradėkite pasivaikščiojimus. Nepradėkite bėgioti iš karto nuo pat pirmosios treniruočių dienos. Tiesiog prasieikite pėsčiomis kiek greitesniu nei visada tempu. Priklausomai nuo jūsų fizinio pasirengimo, reikės vaikščiojimą tęsti nuo kelių dienų iki kelių savaičių. Jei jaučiate, kad pasivaikščiojimai vis dar reikalauja rimtų pastangų, likite tame pat etape, kol nepajusite, kad galite judėti toliau ir didinti krūvį.

Bėgimui - vienas intervalas

Patį pirmąjį kartą, kai išsiruošite pabėgioti, pasirinkite tik vieną viso maršruto intervalą bėgimui. Viso maršruto metu eikite pėsčiomis ir tik vienoje dalyje prabėkite šimtą ar pan. metrų (tai turėtų užimti vieną-dvi minutes). Nebėkite per greitai ir atkreipkite dėmesį, kaip po to jausitės. Ar tai buvo per sunku, ar lengva kvėpuoti. Gal verta sulėtinti tempą ar vėl imtis vaikščiojimo kelias dienas. Jei buvo lengva, jūs jau pasirengę kitam etapui.

Daugiau bėgimo

Dabar, kai jau žinote, kad esate pasirengę bėgioti, kas savaitę pridėkite vis daugiau bėgimo intervalų. Padalinkite treniruotę į tris vienodus intervalus: dešimt minučių ėjimo ir viena minutė bėgimo. Kas savaitę keiskite šiuos intervalus: pridėkite vieną minutę bėgimo ir sumažinkite ėjimo viena minute. Šiame etape prireiks kiek pakeisti maršrutą ir pridėti šimtą kitą metrų.

Laikykitės grafiko

Nebėgiokite kasdien. Tai labai svarbu, nes jūsų organizmui reikia poilsio nepriklausomai nuo to, ar esate geros fizinės formos. Geriausia bėgioti kas antrą dieną, tačiau bet kokiu atveju nepraleiskite daugiau nei dviejų dienų. Vėliau bus per daug sunku grįžti prie įprasto ritmo.

Kojoms pridėkite jėgos treniruočių

Jūsų bėgimo progresas priklausys nuo dviejų pagrindinių dalykų: kojų stiprumo ir plaučių tūrio. Plaučių tūris priklauso jūsų gyvenimo būdo ir įgimtų duomenų, ir bėgimas, savaime suprantama, padės jį padidinti.

Tačiau kojas galite stiprinti prieš pradėdami bėgioti, atlikdami jėgos pratimus kojoms tris kartus per savaitę. Pritūpimai, šuoliukai - visa tai treniruoja kojas.

Tikru bėgiku tapsite, kai bėgimas jums taps ne tik treniruote, bet ir neatsiejama gyvenimo dalimi, kuri atneša laimę, džiaugsmą ir vidinę pusiausvyrą. Bėgikais negimstama, jais tampama, jei išties norima.

Smagaus bėgimo!