Anot jos, skausmų priežastis yra pakitęs svorio centras, didėjantis gimdos svoris ir nugaros raumenų susilpnėjimas dėl hormoninių pakitimų.

Tai nėra pavojinga, tačiau skausmas gali išsekinti. Jį numalšinti padeda mankšta vandenyje, nugaros masažas, elastinis diržas, palaikantis pilvą nėštumo metu.

"Taip pat gali padėti taisyklinga stovėsena atliekant buities darbus. Gamindamos valgį ar plaudamos indus, vieną koją užkelkite ant žemo suolelio ar storos knygos, padėtos ant žemės. Aukštį parinkite pagal savo ūgį, kad būtų patogu stovėti. Pakaitomis derinkite darbą su poilsiu", - pataria R. Sinkevičienė.

Pagelbėti gali ir kietesnė lova ar čiužinys.

"Geriausia padėtis mamai ir vaikui - gulėti ant kairio šono, dešinę sulenktą koją užkėlus ant kairės kojos ar ant pagalvės. Nešant daiktus, abiem rankoms turėtų tekti vienodas svoris. Keldamos daiktus atsitūpkite ir kelkite tiesdama kojas, mažiau naudokite nugarą kaip svertą", - pataria R. Sinkevičienė. Anot jos, rekomenduojama kelti nešulį iki 10 kg.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)