Smulkieji prekeiviai dar nepabudo

Prognozuota, kad euro eros pradžia didžiausią įtaką turės smulkiesiems prekeiviams. Kaune jų meka - „Urmo“ prekybos miestelis. Tiesa, šiais metais jis dar vartų neatvėrė. „Urmo“ vadovai sako, kad tai nesusiję su euro įvedimu.

„Mes tradiciškai sausio 1 ir 2 dienomis nedirbame. Nuo šeštadienio startuojame pilnu pajėgumu“, - DELFI teigė „Urmo“ rinkodaros direktorius Jonas Plenta. Jis teigė, kad euro įvedimui pasiruošta dar prieš pusmetį, tad tai didelės įtakos neturės.

Apmirusios ir miesto turgavietės. Penktadienio popietę Šilainių turguje dirbo tik maža dalis parduotuvėlių. Islandijos plente penktadienį buvo uždarytos mažiausiai dvi degalinės.

Grąžos sistema

Pagal numatytą tvarką, pirmas dvi sausio savaites galima mokėti litais bei eurais, o grąža turi būti atiduoda tik eurais.

Tačiau bent jau Kaune įsigaliojo tolerancijos ir nutylėjimo politika. Kalbinti kauniečiai pasakojo, kad kai kuriuose baruose atsiklausiama, ar nieko baisaus, jei grąža bus atiduodama litais. Arba tik dalis grąžos atiduodama eurais. Panašu, kad tai kauniečiams netrukdo.

„Visi supranta, kad euro įvedimas didžiausią įtaką turi smukiesiems prekeiviams. Nematau nieko blogo, jei grąža grąžinama litais“, - pasakojo kaunietis Vaidas.

Stambieji prekeiviai, panašu, elgiasi griežtai pagal nustatytą tvarką.

„Du litai arba 58 euro centai“, - paklausta, kiek kainuoja loterijos bilietas pirkėjui atsako pardavėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)