UAB „Vilniaus viešasis transportas“ atstovų teigimu, per metus konkurso tvarka nuperkama maždaug 1000 – 1100 padangų už 900 tūkst. – 1 mln. Lt. Tokius duomenis pateikęs įmonės technikos direktorius Juozapas Grabys pridėjo, kad naujo padangų komplekto dažniausiai užtenka trims metams.

Anot jo, europietiškų gamintojų vidutinio lygio padangos Vilniuje iki pirmo restauravimo nuvažiuoja apie 170 tūkst. – 200 tūkst. km.

Autobusai ir troleibusai sostinėje neturi vasarinio ir žieminio „apavo“. Jie ištisus metus „dėvi“ tas pačias universalias padangas, kurios, pasak J. Grabio, „pritaikytos saugiam važiavimui ir vasaros, ir žiemos sąlygomis“.

„Padangų komplektai būna skirtingi, priklausomai nuo autobuso ir troleibuso modelio. Triašių transporto priemonių padangų komplektą sudaro 10 vnt., o dviašių – 6 vnt. O atitinkamai triašių padangų komplekto kaina siekia 9 tūkst. Lt, dviašių – 5400 Lt“, - tikino pašnekovas.

Perkant padangas autobusams ir troleibusams, kuriais kasdien sostinės gatvėmis rieda tūkstančiai keleivių, yra papildomų reikalavimų, netaikomų lengviesiems automobiliams.

Anot technikos direktoriaus, ieškant naujų padangų visuomet atsižvelgiama į tai, ar sustiprintas šoninis kordas. Tai svarbu, nes mieste dažnai privažiuojama prie šaligatvių bortų. J. Grabio žodžiais tariant, nemažiau svarbu, kad būtų galimybė padangas kuo daugiau kartų restauruoti.

Kautra“ atstovas: pirmiausia žiūrime į kainą

Kokias padangas naudoja didžiausi Lietuvos keleivių vežėjai? UAB „Kautra“, teigianti, kad per metus perveža maždaug 5 mln. žmonių, DELFI tikino, kad vidutiniškai jos autobusui vienas padangų komplektas tarnauja 230 tūkst. km.

Įmonės atstovo Mindaugo Platūkio teigimu, per metus autobusų parkas nuperka maždaug 370 padangų. Dviašio autobuso vienam padangų komplektui, anot jo, išleidžiama apie 7800 Lt. „Pagrindinis kriterijus renkantis padangas yra vieno kilometro kaina“, - sakė pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)