Sulaukęs anūkų, vyras nutarė juos nustebinti savo gamybos žaislais

Kauno rajone, Vilkijos mieste, gyvenantis Juozas laisvo laiko neleidžia veltui: kone kas savaitę darbštus vyras sumeistrauja po naują žaislą. Sunkvežimiai, mašinytės, lėlių nameliai, siuvimo mašinos ir kitos įdomybės – tai tarsi džiaugsmo išraiška, kad pagaliau vyras sulaukė anūkų.

„Taip ilgai nesulaukėm tų anūkų, jau net nesitikėjom, kad jų bus, bet štai, vienas anūkas, antras anūkas – senatvėj tai labai didelis džiaugsmas. O kai atsirado anūkai, tai sugalvojau juos palepinti žaislais“, – sako Juozas.
Juozo kurti medžio darbai

Idėja imtis žaislų gamybos jam kilo prieš du metus, per Kalėdas: naują pomėgį vyrui „pakuždėjo“ gauta dovana.

„Kalėdų senelis man atnešė tokį elektrinį pjūklą. Pagalvojau, kaip čia jį panaudot, tai pasidariau dirbtuves, pasirūpinau kitais įrankiais ir ėmiausi anūkams kurti žaislus. Atsimenu, mano tėvas jaunystėje, kai dar buvau vaikas – žinokit, žaislų tai nebuvo pirkt – pagamindavo kažką pats, nudroždavo. Tai kažką iš tų pavyzdžių prisimeni, kažką iš interneto pasiimi ir per savaitę po vieną žaislelį padarai. Būna, prie didesnių žaislų dirbu ir mėnesį laiko. Pirkti žaislus šiuo metu sudėtinga, daug kainuoja“, – pastebi Juozas.
Juozo kurti medžio darbai

Dovanas artimiesiems kuria savo rankomis: vos spėja dalinti

Savo darbų nuotraukas vyras talpina ir paties sukurtame puslapyje vilkijietis.lt – čia galima rasti apie 100 darbų, ir nė vienas iš jų nėra toks pat. Tiesa, vyras meistrauja ne tik žaislus anūkams, bet ir dovanas savo artimiesiems.

„Kai einame kur nors į krikštynas, tai paprasčiausiai mes pasigaminame savo dovanėlę. Pavyzdžiui, pjaustymo lentelę virtuvei iš kokios nors obels. Žmonės puikiausiai tai priima kaip gerą dovaną. Turim daug draugų, tai netgi tų lentelių padariau 20, bet greitai išsidalino ir dar pritrūko“, – juokiasi vyras.
Juozo kurti medžio darbai

Paklaustas, kuriais savo darbais jis labiausiai didžiuojasi, Juozas įvardija mašinytes ir sunkvežimį su išsiverčiančia priekaba. Vyras prisipažįsta, kad šiuos darbus jam buvo sunkiausia pagaminti, todėl juos vadina savo didžiausiu darbu.

„Naujų idėjų kyla apsilankius parduotuvėje, internete. Aišku, pridedi savo, ko reikia ir ko nereikia. Berniukams galima daugiau visko prigaminti – šautuvai, kardai, strėlės, ietis, mašinos, sunkvežimiai, senoviniai varstotai, kur per medžio darbus būdavo. Mergaitėms esu pagaminęs stalelį su veidrodžiu, medinę siuvimo mašiną, kuri veikia – siūlai įsiveria, adata kilnojasi“, – vardija Juozas.

Mylimą pomėgį atradęs vyras nusprendė išbandyti savo jėgas ir sudalyvauti DELFI konkurse „Darau pats“: šiuo metu konkurse jis pirmauja.


Daugiau nagingų lietuvių darbų, dalyvaujančių konkurse „Darau pats“, galite rasti ČIA. Kviečiame balsuoti už labiausiai patikusius kūrinius!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)