Šventinį koncertą pradėjo vaizdai su kalėdinio miestelio statymo akimirkomis. Po jų choras atliko kalėdinę giesmę. Pasibaigus giesmei vakaro vedėjai Mantas Stonkus ir Ugnė Skonsmanaitė pristatė Eurovizijoje šiemet dalyvavusią Ievą Zasimauskaitę, kuri kelias dainas.

Prieš didįjį eglės įžiebimą ant scenos užlipo Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis. Netrukus ant scenos pasirodė ir Kalėdų senelis, kuris kartu su meru skambant atgaliniam skaičiavimui paspaudė raudonąjį mygtuką ir įžiebė Kalėdų eglę.

Įžiebus eglę iš jos vidaus išėjo nykštukas su degančiu žibinti ir paskelbė Kalėdas Kaune.

Po paskelbimo ant scenos pasirodė grupė „Biplan“ su daina „Kalėdų eglutė“ ir „Tavęs visi pasiilgo“. Tarp dainų renginio vedėjas M. Stonkus kreipėsi į eglės kūrėją Jolantą Šmidtienę, kuri atskleidė, kad prie eglės kūrimo prisidėjo visas miestas.

Pasibaigus „Biplan“ dainoms, po šventinio laikotarpio pristatymo, ant scenos pasirodė „Daddy was a milkman“, kuris atliko tris dainas, vieną iš jų su Justinu Jaručiu. J. Jarutis pasiliko ant scenos ir, padainavęs dar vieną dainą ant scenos pakvietė dainininkę Monique su kuria duetu atliko kūrinį „Stay with me“, po jo dar vieną dainą „Before you“.

Po muzikinio intarpo vakaro vedėjai kalbino legendinius Kauno šokio trenerius Jūratę ir Česlovą Norvaišas. Netrukus ant scenos pasirodė Birutė Dambrauskaitė, po jos – dar kartą savo pasirodymui sugrįžo Monique.

Šventinę vakaro programą Kauno rotušėje baigė fejerverkai.

Šių Kauno metų eglė suformuota iš karkaso ir į jį sumautų eglių šakų. Pagrindinis eglės kūrėjos J. Šmidtienės tikslas - sukurti apsnigtos eglės įspūdį, todėl ant jos buvo kabinami ne žaislai, ne žvaigždės, o stengtasi sudaryti pusnių įspūdį. Tam panaudoti plastiko šiaudeliai, kurių faktūra primena sniegą.

Aukščiausia ir dailiausia Kalėdų eglė, mylimiausi atlikėjai, galingi chorai ir šokėjai, ypatingu kinkiniu atvyksiantis Kalėdų Senelis ir nykštukai bei jaukaus kalėdinio miestelio šurmulys – toks renginys „Tikros. Kalėdos. Kaune“ džiugina miesto gyventojus ir svečius.

„Kurdami eglutės įžiebimo renginio koncepciją neturėjome tikslo priblokšti visus pompastiniais sprendimais – norėjome tiesiog pradžiuginti žmones. Mums rūpi sukurti jaukią atmosferą, kad būtų šilta ir smagu, kad žmonės galėtų šokti, dainuoti bei šypsotis vienas kitam, o ne apakinti lempučių įvairove. Tikimės, kad renginys atitiks savo pavadinimą – „Tikros.Kalėdos.Kaune“ ir visus drauge kvies pasvarstyti, kas kiekvienam iš tiesų yra tikros Kalėdos“ – šią savaitę kalbėjo renginio režisierė Jurga Klimaitė-Riebling.

Kauno eglės įžiebimo renginyje koncertuoja Ieva Zasimauskaitė, Monique, Justinas Jarutis, „Biplan“, „Daddy Was a Milkman“ ir Birutė Dambrauskaitė, kurią jau kelios klausytojų kartos su meile vadina Mama Estrada.

Šventėje taip pat - Kauno technologijos universiteto akademinis choras „Jaunystė“, vadovaujamas charizmatiškos dirigentės Danguolės Beinarytės ir Aleksandro Kačanausko muzikos mokyklos grupė „Dangi&Dangiukai“. Šokio ir akrobatikos elementus šventėje kuria žinomo choreografo Kęstučio Baranausko suburta komanda.

Šiemet pirmą kartą eglutės įžiebimo šventėje įrengta speciali pakyla, skirta žmonėms su negalia. „Kaunas 2022“ iniciatyva pastatyta pakyla leidžia visavertiškai dalyvauti renginyje kelioms dešimtims judėjimo negalią turinčių žmonių ir juos lydinčių asmenų.

Gruodžio 1-ąją Rotušės aikštėje atidaromas šiltas, šviesus ir jaukus kalėdinis miestelis, kuriame prekeiviai pasiūlys stilingų dovanų, veiks kūrybinės dirbtuvės, skanėstų nameliai. Kauniečiai aikštėje galės leisti romantiškus vakarus, siųsti bičiuliams nuotraukas iš specialiai tam skirtų taškų.

Kalėdų miestelyje vyks ir susitikimai su atlikėjais, rašytojais, dailininkais. Bus rengiami kino seansai, nestigs įvairios veiklos, kad žmonės norėtų leisti laiką Kauno Rotušės aikštėje ir savaitgaliais, ir paprastomis dienomis.

Šįmet miestas papuoštas naujomis ir pernai įsigytomis dekoracijomis. Lietučio girliandomis virš gatvių, dekoracijomis ant apšvietimo atramų pasipuošė Kauno miesto gatvės, tiltai ir parkai.

Visos naujos dekoracijos atsirado Rotušės aikštėje, po kelias naujas dekoracijas įrengtos Vilniaus gatvėje, Santakos parke. Papildomai ir daugiau papuošti medžiai Muzikinio teatro sodelyje, Santakos parke, medžiai prie arkikatedros. Papildomas Kauno pilies papuošimas – nušvis pilies langai.

Kaip kasmet papuoštas ir Istorinės Prezidentūros sodelis – medžiai sužibo mėlynomis lemputėmis. Visą mėnesį nuo gruodžio 1 d. iki sausio 6 d. bus apšviestas Muzikinis teatras, meninis apšvietimas palies Maironio gimnaziją, gruodžio 7-9 d. spalvotai įsižiebs rotušė ir Jėzuitų bažnyčia.

Miesto vadovai tikina, kad kalėdiniam miesteliui ir eglei šiemet skirta apie 180 tūkst. eurų. Šventinė programa, tai yra ciklas nuo įžiebimo šventės iki Trijų Karalių, miestui kainuos dar 160 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (428)