Iš Los Andželo kilęs A. Zirgulis dalijasi mintimis apie doktorantūros studijas ISM universitete ir pasirinktą mokslininko kelią.

- Gimėte ir užaugote Los Andžele. Kodėl nusprendėte atvykti į Lietuvą? Kas paskatino Jus čia pasilikti?

- Pirmiausia todėl, kad Los Andžele nelabai tenkino tenykštė gyvenimo kokybė. Manau, kad tai būtų sunku suprasti žmogui, kuris ten ilgai negyveno. Antra, mano močiutė man buvo perteikusi romantišką Lietuvos vaizdą. Nebuvau toks naivus, kad galvočiau, jog čia gyventi bus lengva, tačiau taip pat nemanau, kad Lietuvoje taip blogai kaip atrodo kai kuriems žmonėms.

- Kodėl pasirinkote studijuoti ISM Vadybos ir ekonomikos universitete?

- Rinkdamasis studijų vietą rinkausi tarp ISM ir Vilniaus universitetų, kadangi norėjau studijuoti būtent Vilniuje. Peržvelgęs visas mane dominančias studijų programas ir galimus disertacijos vadovus, nusprendžiau pasirinkti ISM universitetą. Tikrai nesigailiu dėl savo pasirinkimo.

Aras Zirgulis

- Kaip jums sekėsi rašyti disertaciją ir tuo pačiu metu suderinti dėstytojo pareigas ISM universitete?

- Jei atvirai ir rimtai, pats nelabai žinau kaip man tai pavyko. Buvo labai sunku, tačiau aš stengiausi kaip galima efektyviau išnaudoti savo laiką ir nusiteikti pozityviai.

- Kaip kasdieniame darbe panaudojate mokslo žinias įgytas doktorantūros studijų metu?

- Kadangi dirbu akademinį darbą, praktiškai viską, ko išmokau doktorantūros studijų metu, vienaip ar kitaip panaudoju dirbdamas kasdienį darbą.

- Ar galvojate apie tolesnę mokslininko karjerą? Kokias mokslines veiklas planuojate vykdyti toliau?

- Planuoju gilintis į nišines ekonomikos sritis ir toliau dėstyti ISM universitete.

- Kaip manote kokios savybės jums padėjo studijuojant doktorantūros studijose?

- Manau, kad žmonės, kurie nepabaigia tokio pobūdžio studijų, pirmiausia yra tie, kurie supanikuoja ir viską meta. Doktorantūros studijas galėčiau palyginti su maratonu – siekiant daktaro laipsnio svarbiausia yra lėtas, metodiškas ir nepertraukiamas judėjimas į priekį. Šios savybės labai svarbios, tačiau vien jų neužtenka norint sėkmingai baigti doktorantūros studijas – reikia dar ir originalaus kūrybinio indėlio. Tad nemanau, kad bet kas gali įgyti daktaro laipsnį.

- Ko palinkėtumėte studijuoti doktorantūroje planuojantiems žmonėms?

- Doktorantūros studijos yra didelė ir svarbi investicija, linkiu, kad ši investicija Jums atsipirktų.