Trečius metus vykstančiuose apdovanojimuose, kuriuos globoja Lietuvos Respublikos ministras pirmininkas Saulius Skvernelis, bus apdovanoti 7 sričių mokytojai: pradinių klasių, kalbų, matematikos ir informatikos, biologijos ir chemijos, fizikos, menų ir technologijų, socialinių dalykų. Taip pat bus išrinkti Metų neformaliojo švietimo STEAM srityje tiekėjas ir Metų mokyklos vadovas.

Iniciatyvos organizatoriai šiais metais sulaukė beveik 200 mokytojų, mokyklos vadovų bei neformaliojo švietimo STEAM srityje tiekėjų nominacijų. Kandidatai – mokytojai, vadovai bei įmonės iš net 35 įvairių Lietuvos miestų ir miestelių. „Džiugu matyti, kad mokytojai didžiuojasi savo ir kitų pavyzdžiais, nes tik dalindamiesi jais įkvepiame kitus ir patys niekada nenustojame mokytis“ – įsitikinusi šių metų „Inovatyviausių mokytojų apdovanojimų“ projekto koordinatorė Gintarė Zinkevičiūtė.

Renkant inovatyviausius mokytojus buvo kreipiamas dėmesys į jų pedagoginį profesionalumą, naudojamus ugdymo metodus bei dalijimąsi sėkme su kolegomis šalyje ar užsienyje. Taip pat komisija vertino pedagoginę lyderystę, mokytojo dalyvavimą įvairiose veiklose, „užklasinį“ darbą su moksleiviais, įvairių švietimo iniciatyvų įgyvendinimą, ekspertinę veiklą ir XXI a. būtinas kompetencijas – technologijų naudojimą ugdyme bei nuolatinį tobulėjimą.

Inovatyviausių mokytojų apdovanojimo ceremonija – Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje ketvirtadienį, lapkričio 23 dieną, renginio pradžia – 16 valandą.